Thuis zitten met je kinderen is geen excuus om niet te gaan lopen. Eens ze een bepaalde leeftijd hebben, neem je ze gewoon mee tijdens je loopsessie. Leuk en sportief familiemoment gegarandeerd!

Met kinderen in huis kan het best druk zijn, zeker in deze coronatijden. Misschien vind je hierdoor niet altijd de tijd of de energie om te gaan sporten. Maar als je het goed inplant, lukt het wel en trouwens... Je kunt je kind ook perfect meenemen tijdens het lopen, zelfs een baby.

Met deze tips wordt een loopsessie met je kind een leuk familiemoment:

1. Begin rustig: een kind kent weinig tot geen grenzen en heeft de neiging om te snel te beginnen, waardoor hij/zij snel moe is... en misschien wel een beetje begint te zagen en te klagen. Omdramatische scènes (en bijhorende stressmomentjes voor jezelf) te vermijden, begin je best op 't gemak. Rome wasn't built in a day!

2. Zorg voor goeie sport- of loopschoenen en aangepaste loopkledij: laat je kind niet lopen in versleten schoenen, dat is slecht voor zijn/haar voetjes. Een paar sport- of loopschoenen hoeft heus niet duur te zijn. Zorg ook voor een sportieve broek of short, een T-shirt en eventueel een loopvest. Met een toffe outfit zal je kind des te gemotiveerder zijn om flink te lopen! Dat ben je zelf toch ook?

3. Maak het niet te lang: verwacht niet dat je een lange duurloop kunt doen samen met een jong kind. Beperk het tot een half uurtje à 45 minuten, dat is al veel voor die jonge beentjes. Ideaal om te doen met een kind, is een hersteltraining. Een ander idee is om op een looppiste te lopen. Je kan je kind dan na een half uurtje laten stoppen en nog wat laten spelen op het voetbalveld. Zo kun je zelf nog even verder lopen en een oogje in het zeil houden. Best of both worlds!

4. Hou het leuk: zorg dat je kind beseft dat sporten en lopen fun is. Je kunt samen een liedje zingen, rode auto's tellen, mopjes vertellen of een ander spelletje spelen onderweg. 

5. Op de fiets: oudere kinderen kun je laten meefietsen of steppen wanneer jij loopt. Ook met een baby kan je gaan lopen in de buggy, dat doen steeds meer jonge mama's en papa's. Check zeker eens onze tips om te lopen met een buggy.

Met deze tips krijgt je kind vast de smaak te pakken van het lopen. Wie weet treedt hij of zij later wel in je voetsporen!