Tijd, oortjes en een functionele, mooie outfit. Meer heeft Eline De Munck (28) niet nodig om het op een lopen te zetten. Een specifiek doel of niet, de onderneemster en tv-persoonlijkheid is fit en wil dat ook blijven.

Eline De Munck is een bezig bijtje. Haar agenda toont een wirwar van bezigheden. De showbizzopdrachten regelt ze in eigen beheer, voor haar brillenlijn Odette Lunettes heeft ze de steun van een vennoot. Tussen alle drukte door vond ze nog net genoeg tijd voor een uitdagend loopavontuur: de marathon van New York op 6 november. Wanneer je dit leest, zijn er twee mogelijkheden: of Eline zit in de laatste dagen van haar voorbereiding, of ze heeft de marathon al achter de kiezen. "Maar ik zal zeker finishen!"

Presenteren, acteren, zingen, een brillenmerk uit de grond stampen en trainen voor een marathon. Ken je het verhaal van het hooi en de vork?
ELINE DE MUNCK: (lacht) "Ja, dat ken ik. Volgens mij ligt er nu ook genoeg hooi op mijn vork. Het mag stilaan verminderen. Ik hou van uitdagingen en projecten, maar te veel is te veel. De dag van de marathon mag aanbreken. Maar dat is volgens mij een logische parabool bij uitdagingen: je bouwt iets op tot een punt waarop je denkt: nu mag het komen. En dan is het daar ook."

Veroorzaakte die marathonvoorbereiding de voorbije maanden een oververzadiging?
"Eerder de combinatie van alles. Momenteel bekijken we met Odette Lunettes internationale pistes. Dat is intensief werk en vergt veel tijd, omdat het voor mij onontgonnen gebied is. Er staat ook een musical op het programma (Eline speelt Babette in Belle en het Beest; red.) en her en der heb ik nog tv-opdrachten. Op dat vlak doe ik gewoon alles waarin ik zin heb. Als ik een interessant aanbod krijg, prop ik het op een of andere manier in mijn agenda."

Hoe past lopen in jouw agenda?
"Sporten is momenteel een parttime bezigheid. Weliswaar naast mijn fulltime job. En ik maak er tijd voor, zeker als ik naar een doel toe werk. Uiteindelijk beheerst zo'n 'stomme' marathon heel mijn leven (lacht). Vooral mijn familie en vrienden lijden eronder. Al is lijden een groot woord. Ik zie hen gewoon minder. Als de marathon voorbij is, verandert mijn tijdsindeling weer. Door zoveel te werken en te lopen, ben ik ook heel moe. Uitgaan zit er dus niet echt in. Ik voel dat ik meer slaap nodig heb, maar dat is normaal. Hoe meer de marathon nadert, hoe meer slaap je nodig hebt."