Een groentesoep maken, dat kan toch iedereen? De kans is groot dat je dat denkt. Maar weet je dan ook hoeveel groenten er in zo'n groentesoep horen?

Voedingsspecialistes Jolien en Evelyne van Energy Lab geven in bovenstaand filmpje aan hoe je een echte groentesoep (in dit geval courgettesoep) maakt. Dat doe je met minstens 500 gram groenten per liter water. Zo'n verse groentesoep helpt je om je dagelijkse dosis groenten (minstens 200 tot 300 gram) te vergroten.

Ingrediënten

* 2 uien
* 3 courgettes
* 2 vetarme bouillonblokjes: fijne tuinkruiden of groenten peper
verse kruiden naar smaak
* 2 liter water
* 2 eetlepels olijfolie

Aan de slag

1. Pel de ajuin en was de courgettes.

2. Snijd de groenten in grove stukken en stoof ze even aan in de olijfolie in een grote kookpot.

3. Voeg 2 liter water en 2 bouillonblokjes toe.

4. Laat 20-30 minuten koken zonder deksel tot de groenten helemaal zacht zijn.

5. Mix de soep glad en kruid af naar smaak.