Tijd voor een gezond en lekker recept: rijstpap met havermout, vanille en appel.

Havermout en rijstpap zijn zeer geliefd bij de meeste sporters. In dit receptje worden beide gecombineerd zodat je kan profiteren van de voordelen van beide koolhydraatrijke ingrediënten in één maaltijd. Rijst is een goede bron van complexe koolhydraten en zeer vetarm, waardoor het licht verteerbaar is. Havermout bevat een goede verhouding van complexe koolhydraten, eiwitten en (onverzadigde) vetten en is vezelrijk. Door toevoeging van de stukjes appel en de bruine suiker verkrijg je een verantwoorde combinatie van complexe en enkelvoudige koolhydraten.

Ingrediënten
- 250 ml halfvolle melk
- 35 g dessertrijst
- 1 snuifje saffraanpoeder
- 1 snuifje zout
- 15 g havermout
- 7 g vanille pudding poeder
- 75 g appel, zonder schil, vers
- 1 eetlepel bruine suiker

Bereidingswijze
- Kook de melk (houd 3 eetlepels aan de kant, hier wordt de puddingpoeder in opgelost)
- Voeg de rijst, een snuifje saffraanpoeder en een snuifje zout toe en laat gedurende 30 minuten verder koken op een zacht vuur
- Voeg de havermout toe
- Laat gedurende 10 minuten op een zacht vuur sudderen
- Los de puddingpoeder op in de resterende melk
- Voeg de opgeloste puddingpoeder toe, roer goed en laat nog 3 minuten verder sudderen
- Schil de appel en snij de appel in kleine stukjes
- Voeg de stukjes appel toe en laat nog 1 minuut verder sudderen
- Doe de rijstpap in een schaaltje en laat afkoelen
- Werk af met een eetlepel bruine suiker