Halve fondloopster Lindsey De Grande verkent vanaf nu tweemaandelijks de mooiste (loop)plekjes ter wereld in haar rubriek Grande Tourismo. Te beginnen met het Portugese Vilamoura!

Gaan jouw loopschoenen ook steevast mee in je reiskoffer? Speciaal voor deze vakantielopers verkent running.be magazine de mooiste (loop)plekjes ter wereld! Waar lopen kan, maar niet hoeft. Waar vakantie op kop staat, maar de loopmicrobe toch actief kan blijven. Halve fondloopster Lindsey De Grande is reisleidster van dienst!

Zie je op tegen de duurtrainingen in de regen, hagel en sneeuw? Snak je terug naar een warm zomers briesje tijdens het lopen? Dan is een zuiderse, niet te verre vakantiebestemming de beste optie in deze tijd van het jaar. In de eerste Grande Tourismo-rubriek nemen we je mee naar het zonnige Vilamoura in Portugal!

Sinds de uitbarsting van de IJslandse vulkaan Eyjafjallajökull in 2011 weten sommigen wel dat je ook met de auto(bus) van en naar het zuiden van Portugal kunt reizen. Toch raden we ten stelligste aan om de dik 2.200 km te overbruggen met het vliegtuig. Vanuit Zaventem sta je immers in amper drie uur tijd in het zonnige Faro. Van daaruit is het nog een halfuurtje rijden naar Vilamoura, langs de prachtige vergezichten die de Algarve rijk is.

Als je denkt een rustig en vooral niet heuvelachtig loopwegje te vinden in de duinen, dan zal je van een kale reis terugkomen. De Algarve bestaat immers uit prachtige rotsformaties en kilometerslange zandstranden. De rotsformaties zijn wel beloopbaar, maar het heeft toch veel weg van een skateboard ramp. Altijd leuk om eens te proberen, maar forceer zeker niet of doe het al wandelend, als je de dagen nadien nog uit je bed wil geraken.

Lees het volledige artikel in het novembernummer van running.be magazine!