Learning to walk again ... Het ruige rocknummer van de Foo Fighters zou zomaar de soundtrack van 2020 kunnen zijn. We trokken massaal en meer dan ooit de wandelschoenen aan. En ook voor lopers is wandelen een interessante bewegingsvorm, maar hoe combineer je wandelen met je looptrainingen? En welke toekomstige wandelevents kunnen jou de nodige ontspanning of uitdaging brengen?

Haal even je smartphone erbij. De kans dat je al enkele jaren Strava, Runkeeper of Start to Run met Evy tussen je apps hebt staan, schatten we redelijk hoog in. Sinds de start van de coronapandemie is de kans groot dat je ook de Wandelknooppunt-app hebt toegevoegd. Wandelen was immers nog nooit zo populair. "Onze app staat regelmatig op nummer 1 in de categorie Reizen en Toerisme in iTunes en Google Play", vertelt Sven Nijs, niet de veldrijder maar wel de oprichter van het online platform wandelknooppunt.be. "Vóór internationale spelers zoals Uber, Google Streetview en Booking.com." 
 
De piekende populariteit van wandelen vertaalt zich in hallucinante cijfers. Waar het platform de voorbije tien jaar een gemiddelde groei van 25% kende, ging de website in 2020 helemaal uit zijn dak: van 509.000 unieke bezoekers naar 1.361.000. Ofwel een stijging van 167%. Vertaald in het aantal gedownloade kilometers aan wandelroutes levert dat 3.885.835 km op. Net geen honderd keer de aarde rond. Ook dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2019. "Het mag duidelijk zijn: corona heeft ons massaal laten wandelen", besluit Nijs. "Maar het is een trend die al langer aan de gang is." Dat hebben ze ook bij Strava gemerkt. Waar het aantal geüploade fietsritten, loopsessies of indoor work-outs gemiddeld 1,5 tot 2 keer hoger lag, verdriedubbelde in 2020 het aantal wandelingen.

Lees het volledige artikel

nu onmiddellijk digitaal op Blendle. Klik hier, meld je aan en lees! Of in het meinummer, nu in de winkel!