De dagen worden korter, de temperatuur daalt stelselmatig en aan het gure herfstweer ontsnappen we ook al een tijdje niet meer. Niet dat die barre weersomstandigheden ons tegenhouden tijdens onze wekelijkse rondjes, maar het is toch dringend tijd voor een materiaalswitch van zomer- naar winteroutfits.

Yannick Michiels, wereldtopper in orienteering en adviseur bij runners' lab, bereidt je (materiaal) van top tot teen voor op donkere, koude en natte trainingen.

Winterse prioriteit nummer één: veiligheid. Zeker nu de zon een pak vroeger achter de horizon verdwijnt en de meeste mensen hun doordeweekse avondloopjes in het donker moeten afwerken, zijn looplampjes en reflecterende loopkleding geen overbodige luxe. Runners' lab-adviseur Yannick Michiels laat er zijn licht over schijnen: "Mijn eerste vraag aan klanten is altijd: "Wil je iets zien of wil je gezien worden?" Lopers die van donkere boswegen en slecht verlichte paadjes houden, moeten hun omgeving ook na zonsondergang kunnen inschatten om te vermijden dat ze een voet omslaan of struikelen. Een hoofdlamp is dan het ideale hulpmiddel. Daarmee kan je in alle richtingen 'meekijken' en snel reageren op het onvoorspelbare terrein."

Lees het volledige artikel

nu onmiddellijk digitaal op Blendle. Klik hier, meld je aan en lees! Of in het novembernummer, nu in de winkel!