We worden onszelf steeds bewuster van wat we in onze mond stoppen en waar onze voeding vandaan komt. De vraag naar duurzame producten stijgt en milieubewuste keuzes zijn helemaal van deze tijd. Trends die we toejuichen, want eten volgens de seizoenen sluit mooi aan op deze gezonde tendens. Goed voor de lokale economie, je portemonnee en algemene gezondheid.

In de supermarkt vind je het hele jaar door een rijkelijk aanbod aan groenten en fruit. Het lijkt wel alsof alle soorten, ongeacht het seizoen, altijd beschikbaar zijn. Dankzij nieuwe teelt- en bewaarmethoden kunnen veel producten langere tijd verkocht worden. Toch willen wij een pleidooi houden voor ?echte? seizoensgroenten en -fruit, want als je bij de samenstelling van je maaltijden rekening houdt met de seizoenen geniet je van heel wat voordelen: 

Afwisseling: door te eten volgens de seizoenen breng je variatie in je menu. Alle groente- en fruitsoorten bevatten verschillende vitamines en mineralen. Hoe meer variatie, hoe meer vitamientjes, hoe gezonder! Daarnaast is het leuk om smaken af te wisselen. Het is lekker en dat stimuleert je om gezond te blijven eten.

Lees het volledige artikel

nu onmiddellijk digitaal op Blendle. Klik hier, meld je aan en lees! Of in het meinummer, nu in de winkel!