Nog nooit een podcast beluisterd terwijl je liep? Moet je absoluut eens doen! Onze redactrice verving vol twijfels haar pompende beats door podcasts. Ze raakte helemaal verslaafd.

Ik luister altijd naar muziek als ik loop. Ik had al gehoord van podcasts, maar geen haar op mijn hoofd dacht eraan om te lopen met 'gebabbel' in mijn oren. Tot ik voor dit magazine Maarten Vangramberen interviewde. Hij loopt bijna altijd, terwijl hij naar een podcast luistert. Ik besloot om het een kans te geven. Misschien kwamen podcasts wel van pas tijdens de marathontraining waaraan ik begon. Want ik had een voorgevoel dat mijn playlist van dance, house en 90s-hits mij tijdens lange duurlopen onvoldoende van de vermoeidheid, de stevige afstand of de verveling zou kunnen afleiden.

Een nieuwe wereld

Ik had niet verwacht dat ik dit ooit zou zeggen: "Door naar podcasts te luisteren, betrad ik een nieuwe wereld." Tijdens de eerste tien minuten van mijn eerste podcastloop, dacht ik nog: "Dit komt niet goed, ik schakel over op muziek." Toen kwam 'de klik'. Tegenwoordig kijk ik uit naar de podcasts die ik ga beluisteren. Zo'n podcast is verre van het saaie luisterspel dat ik me erbij voorstelde als ik aan de cassettes uit mijn kindertijd terugdacht. Omdat ik het gevoel heb dat ik 'aanwezig' ben tijdens het gesprek en bewust luister, gaat de tijd veel sneller voorbij.

Lees het volledige artikel

nu onmiddellijk digitaal op Blendle. Klik hier, meld je aan en lees! Of in het julinummer, nu in de winkel!