In navolging van een spectaculair experiment dat VTM-presentator Staf Coppens met zijn broer Mathias uitvoerde voor het programma Het lichaam van Coppens, kreeg hij de loopmicrobe te pakken. Op 3 november loopt hij als ambassadeur van de Mediclowns zelfs de marathon van New York. "Als ik geen doel heb, dan is de kans groot dat ik naar een film kijk in plaats van een toerke te lopen. Er moet een wortel voor mijn neus hangen."

Met zijn broer Mathias ging hij in Het lichaam van Coppens van een 'gezellig lijf' naar een afgetraind lichaam. Met hun sixpack maakten ze reclame voor de onderbroeken van Hema. "Iedereen heeft een wasbordje. Je vetpercentage moet gewoon idioot laag zijn voor het bloot komt te liggen. En daarvoor moet je de gin-tonics en porties gemengd laten voor wat ze zijn." De sixpack is ondertussen weer weg, maar de loopmicrobe die Staf toen te pakken kreeg, is er nog altijd. "Eens de ideale loopcadans gevonden, is het moeilijk om te stoppen."

De lichamelijke transformatie die je vorig jaar onderging, is op zijn minst indrukwekkend. Ik neem aan dat je jezelf een paar keer serieus bent tegengekomen. Wat leerde je eruit?
STAF COPPENS: "Dat trainen om er gewoon goed uit te zien ? en dus niet per se fit te zijn ? echt niet oké is. Mathias en ik leefden acht weken in het teken van 'een wasbordje krijgen'. Toen onze sixpack ook effectief zichtbaar was, kon ons dat niet veel meer schelen. Een wasbordje is nergens goed voor. Bijna niemand ziet het, omdat je normaal gezien altijd een T-shirt of trui draagt. Mijn vrouw en kinderen (Beau en Nora) zagen mijn bovenlijf natuurlijk vaker, maar die bekeken het na een tijdje niet eens meer. (lacht)

Lees het volledige artikel

nu onmiddellijk digitaal op Blendle. Klik hier, meld je aan en lees! Of in het meinummer, nu in de winkel!