Gezond en evenwichtig eten en energie halen uit je voeding, doe je door verschillende kleuren op je bord te toveren! Elke kleur heeft bepaalde gezondheidsvoordelen. Hoe meer kleur, hoe gezonder je voeding. Daarom laten we je op deze pagina?s alle kleuren van de regenboog zien.

De oude indiaanse geneeskunde gelooft in kleurenhealing: je geneest door voeding in verschillende kleuren te eten. Dit heeft te maken met chakra's, maar de verdere uitleg besparen we je. Het is wel een feit dat je je lichaam gezond houdt door allerlei kleuren in je maaltijd te verwerken. In de natuur heeft elke kleur specifieke gezondheidseigenschappen. Probeer dagelijks drie tot vijf verschillende kleuren te eten en niet altijd naar die ene groene appel of sappige rode tomaat te grijpen.

Als je kleur op je bord brengt, eet je vanzelf meer groenten en fruit, want dit zijn de voedingsmiddelen met de meeste kleurenvariaties. Ze zitten vol vitamines, mineralen, vezels en essentiële voedingsstoffen. Ze bevatten ook phytochemicaliën met krachtige gezondheidsvoordelen, en zorgen voor de typische kleur. Zo onderscheiden we lycopeen (rood), bèta-caroteen (geel en oranje), chlorofyll (groen), allyl sulfide (wit), ... Maar welke effecten hebben de kleuren nu precies?

Lees het volledige artikel

nu onmiddellijk digitaal op Blendle. Klik hier, meld je aan en lees! Of in het julinummer, nu in de winkel!