Geblesseerde lopers tevreden stellen, is geen eenvoudige taak. Probeer maar eens een work-out te vinden waaruit ze evenveel voldoening halen als uit een looptraining. Kangoo Jumps is misschien een goede optie. Onze vrouw testte het nieuwe fitnessconcept uit.

Al de hele dag vullen dreigende onweerswolken de lucht, maar als ik om 19.15 uur de parking van sportcentrum Ter Walle in Oosteeklo op draai, breekt de zon door het wolkendek. Lena, personal coach en trainster bij Activeate, verwelkomt me met een stralende glimlach. Ze duwt meteen een paar gekke boots in m'n handen: "Maat 39? Dan passen deze zeker!" Ik sta er een beetje verbaasd bij en probeer het gedrag van de andere deelnemers te kopiëren om mij vestimentair voor mijn work-out klaar te maken. Na een korte analyse besluit ik dat ik het best op de grond zit om de boots aan te trekken. De bindingen lijken op die van inlineskates: klik, klik en klaar. Rechtstaan is een ander paar mouwen, maar ook daar ben ik na wat gewaggel verrassend snel mee weg. De training mag beginnen!

Lena legt nog snel uit wat me te wachten staat: "Kangoo Jumps versmelt een trampolinetraining met een work-out op muziek. Je draagt verende boots, een soort minitrampoline aan elke voet. En je kan ermee in openlucht trainen, wat met trampolines niet mogelijk is. Want als het te koud is, bevriezen je voeten. En als het regent, moet je oppassen voor uitschuivers. Met Kangoo Jumps kan je in de winter én in de zomer naar hartenlust trainen. Je glijdt er niet mee uit. En als het heel koud is, zet je gewoon een muts op, net als bij een winters loopje. Over je voeten hoef je je al helemaal geen zorgen te maken, die hebben het warm genoeg in de boots."

Lees het volledige artikel

nu onmiddellijk digitaal op Blendle. Klik hier, meld je aan en lees! Of in het julinummer, nu in de winkel!