Als Weking Van Reeth en Sebastiaan Vandermolen van Via PanAm iets doen, doen ze het goed. De Antwerpenaren liepen twee jaar lang door het Amerikaanse continent en kwamen dit voorjaar terug thuis. 'Het gevaarlijkste onderweg? Het verkeer!'

Als je nog niets over de avonturen van Via PanAm hebt gehoord, dan woonde je de voorbije twee jaar waarschijnlijk op Mars. In een notendop: Weking Van Reeth (37) en Sebastiaan Vandermolen (38) liepen de volledige Pan-Amerikaanse route, vanuit het hoge noorden in Alaska tot 's werelds zuidelijkste stad Ushuaia in Argentiniƫ. Elke dag een marathon, 25.000 kilometer in totaal. Hun vrouwen Liesbeth Balemans (33) en An Wouters (33) zorgden voor logistiek, voeding en massages. Een dikke week na hun aankomst in Belgiƫ praten we met het kwartet in hun thuishaven Antwerpen.

Zijn jullie al bekomen van dit avontuur?
An: "Al onze vrienden en familie terugzien was geweldig. Maar het voelt ook wat onwezenlijk. Wij kunnen heel moeilijk uitleggen wat we in die twee jaar hebben gevoeld en meegemaakt. Je kan ook niet verwachten dat de mensen dat begrijpen." Sebastiaan: "We veranderden zo sterk in die twee jaar, terwijl alles hier hetzelfde bleef. (lacht) Of nee, op de ring rond Antwerpen is het nog drukker dan vroeger. Je moet er weer aan wennen. Je valt in een soort zwart gat, zeker?"

Lees het volledige artikel

nu onmiddellijk digitaal op Blendle. Klik hier, meld je aan en lees! Of in het julinummer, nu in de winkel!