Nieuwsanker bij regionale tv-zenders ATV en TV Oost, presentatrice, actrice, schrijfster, echtgenote, moeder van twee dochters: Bieke Ilegems (46) is een kameleon. Rust, energie en kracht vindt de Antwerpse al jaren in yoga. En sinds kort ook in lopen.

Eind mei deed Bieke Ilegems een sportieve onthulling op Instagram. Een filmpje van lopende voeten kreeg het onderschrift: "Nieuwe uitdaging. Marathon." Zonder tegenslagen loopt de Antwerpse in september de marathon van Berlijn. Samen met haar man Erik Goossens en Jan Van Looveren, die op de cover van onze mei-editie stond. Na haar deelname aan tv-programma's Boxing Stars en 2 Sterren Restaurant heeft Ilegems dus een nieuwe extra-professionele uitdaging. Al wordt haar loopavontuur een beetje anders, knipoogde ze in diezelfde Instagram-post: "Geen vrees, hiermee val ik je niet lastig op tv."

Het zijn drukke tijden voor jou.
BIEKE ILEGEMS: (knikt) "Het is een druk jaar, met veel boeiende uitdagingen. Nu valt alles weer wat in zijn plooi en kan ik weer op de basis focussen. Mijn job als nieuwsanker bij ATV en TV Oost neemt de meeste tijd in beslag. Samen met Wakker op zondag, een debatprogramma op ATV. De voorbereidingen op de gemeenteraadsverkiezingen zijn ook volop bezig. Daarnaast doe ik nog bedrijfspresentaties en moet ik dringend op kruissnelheid komen om mijn tweede boek op tijd af te werken. In september moet ik mijn materiaal hebben. Dat wordt dus een schrijfzomer."

Lees het volledige artikel

nu onmiddellijk digitaal op Blendle. Klik hier, meld je aan en lees! Of in het julinummer, nu in de winkel!