Op zondag 23 april is het opnieuw zover. Dan vindt de 32ste editie van de DVV Verzekeringen Antwerp 10 Miles & Marathon plaats. Wij loodsen je met onze minigids perfect voorbereid naar de start.

De DVV Verzekeringen Antwerp 10 Miles & Marathon is een monument. Voor het debuut van deze wedstrijd op de loopkalender moeten we al terug naar 14 juni 1986. De deelnemers liepen tijdens de allereerste editie uitsluitend op rechteroever. Door de jaren heen veranderde het parcours. De duizenden lopers trekken de jongste jaren nog altijd door het centrum van Antwerpen, maar het epicentrum van de wedstrijd ligt nu wel op Linkeroever.

Wat gelukkig niet veranderde, is de uitstekende sfeer rond het evenement. Denk aan de vele supporters langs de weg (vorig jaar meer dan 80.000!), de aanmoedigingen van enthousiaste cheerleaders en de leuke muziek van bandjes en deejays. Die garantie op ambiance is een extra stimulans voor het gigantische aantal deelnemers. Vorig jaar waren er - verspreid over de diverse afstanden - net geen 40.000 lopers van de partij. Zij passeren tijdens hun tocht langs heel wat pareltjes die De Strangers ook bezingen in Antwaarpe, het officieuze volkslied van de Koekenstad.

Het parcours

Welke afstand je op 23 april ook aflegt: je start aan de Thonetlaan op Linkeroever. Daar finish je ook, behalve als je kiest voor de marathon. De laatste marathonmeters loop je in de schaduw van Brabo en het stadhuis op de Grote Markt. Wie de afstand van zestien kilometer voor zijn rekening neemt, beseft in de beginfase meteen dat hij deelneemt aan de populairste wedstrijd van het land. Want in de eerste mijl is het gegarandeerd druk, druk, druk. Probeer dus niet om als een kanonskogel de andere lopers voorbij te zoeven, maar geniet even van het uitzicht. Amper 200 meter na de start doemt Antwerpen met zijn onvergetelijke kathedraal op aan je linkerkant. Daarna loop je richting de gebouwen van Het Mediahuis (waar onder meer Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen gemaakt worden). Eens dat punt bereikt, is het tijd voor de Antwerpse ring en de passage door de Kennedytunnel. Die leidt je onder de Schelde.

Lees het volledige artikel

nu onmiddellijk digitaal op Blendle. Klik hier, meld je aan en lees! Of in het maartnummer, nu in de winkel!