In ons maartnummer pakken we jaarlijks uit met een schoenenspecial. Daarin bespreken we 50 schoenen, geven we je tips & tricks en laten we ons licht schijnen over schoenentrends.

Voor veel lopers rijmt een nieuw seizoen met een nieuw paar loopschoenen. Hier focussen we ons op de trends en nieuwigheden in loopschoenenland.

Everun, FlyteFoam, Fkyknit, Stableframe, ... De nieuwe schoenen die de loopmerken traditiegetrouw bij het begin van een seizoen lanceren, beschikken over vernuftige technologie├źn. Loop je een beetje verloren tussen al die termen? Eigenlijk komt het vooral neer op 'meer en beter' qua stabiliteit, ondersteuning en demping. De topmodellen zijn opnieuw present in een verbeterde versie, zonder al te veel radicale veranderingen. Dat leerden we uit een rondvraag bij loopspeciaalzaken Jogging + Brussel, Addict Store Antwerpen, Running Store in Duffel, Ren Tessenderlo en Runners' Lab in Zwijndrecht.

Licht & allround

Omdat allroundschoenen steeds geavanceerder worden, zijn ze ook ideaal voor wie normaal zwaardere schoenen met iets meer steun en demping nodig heeft. De loopspeciaalzaken bevestigen dat ze minder gesteunde schoenen verkopen, ook al omdat veel lopers gerichter trainen (en bijvoorbeeld meer stabilisatieoefeningen doen). De voorwaarde om met lichtere schoenen op pad te gaan, is wel dat je ze tijdig vervangt. Licht schoeisel verslijt sneller. Je wisselt ze het best na 800 kilometer (in plaats van na de gebruikelijke 1000). Die wissel bespaart je ook blessureleed.

Lees het volledige artikel

nu onmiddellijk digitaal op Blendle. Klik hier, meld je aan en lees! Of in het maartnummer, nu in de winkel!