Vakantie, eindelijk tijd om lekker relaxed te lopen! Maar stop jij je loopgerief ook in je reiskoffer? Met onze do's & don'ts maak je er een sportieve vakantie van, enjoy!

DO! Neem je gsm mee!
Op onbekend terrein loop je al eens makkelijk verloren. Zorg er dan ook voor dat je je gsm altijd bij de hand hebt, zo kan je een hulplijn bellen als je de weg naar het hotel niet meer weet. Passeer je tijdens je trainingstocht op een prachtig strand of een mooi stukje natuur? Dan laat je smartphone ook nog eens toe om dat moment te vereeuwigen met een selfie. Laat de likes op Facebook maar komen!

DON'T! Laat je niet verrassen!
Het kan leuk zijn om je in een avontuur te storten en je te laten verrassen door wat je vakantiebestemming je te bieden heeft. Maar om goed te kunnen trainen op vakantie is het handig als je al een beetje research gedaan hebt. Laat je niet verrassen door het klimaat en zorg dat je gepaste kledij in je koffer hebt zitten. Je kan op voorhand met Google Street View ook al een leuk traject uitstippelen. Ter plekke kan je daarvoor ook altijd te rade gaan in het hotel, in het VVV-kantoor of bij plaatselijke lopers.

Lees de volledige lijst met do's & don'ts in het julinummer van running.be magazine!