Wil je als beginnend loper goed voorbereid aan de start van de DVV Antwerp 10 Miles komen? Paul Van Den Bosch stelde speciaal voor running.be magazine een negenwekenschema op.

De DVV Antwerp 10 Miles is dé loopklassieker bij uitstek in Vlaanderen. Met 24.500 deelnemers brak de editie van vorig jaar alle records. Lopen door de Kennedytunnel, dat moet je dan ook eens meegemaakt hebben!

Ook voor wie nog niet zo veel loopervaring heeft, is de tien mijl perfect haalbaar. Paul Van Den Bosch stelde speciaal voor beginnende lopers een schema op dat hen in negen weken voorbereidt op de DVV Antwerp 10 Miles. Er zijn twee voorwaarden om aan dit programma te kunnen beginnen: enerzijds zonder problemen drie maal per week 35 minuten kunnen lopen, en anderzijds zonder problemen een looptraining van 45 minuten in een rustig tempo kunnen afwerken.

De trainingschema?s voor de negen weken vind je in het januarinummer van running.be magazine. De eerste training staat gepland op dinsdag 25 februari. Op zondag 27 april, exact 62 dagen of negen weken later, staat de DVV Antwerp 10 Miles op het programma. Train je liever niet op dinsdag, donderdag en zondag? Kies dan gerust je eigen dagen uit, maar probeer wel altijd minstens een dag recuperatie tussen twee trainingen te voorzien!

Vergeet niet te drinken!

Voor D-day zelf heeft Paul Van Den Bosch ook nog wat goede raad in petto. "Let erop dat je van start gaat met een comfortabel gevoel. Laat je niet meeslepen door het tempo van de lopers die je omringen. Probeer je tempo zodanig te kiezen dat je de tweede wedstrijdhelft sneller kunt lopen dan de eerste."

"Vergeet ook niet te drinken tijdens de wedstrijd", tipt Van Den Bosch nog. "Drink minimaal 50 cl per uur en bij voorkeur dorstlesser. Hiermee wordt niet alleen je vocht aangevuld, maar ook de verbruikte energie. Neem daarom aan de bevoorradingsposten dan ook de tijd om te drinken. De enkele seconden die je hiermee verliest, worden naar het einde van de wedstrijd toe ruim gecompenseerd."

Bekijk het negenekenschema in het januarinummer van running.be magazine!