Ook wanneer koning winter regeert, kan je gewoon buiten blijven lopen. Running.be magazine geeft je kledingtips en legt een aantal loopmutsen en -handschoenen op de testbank!

Het is de tijd van het jaar dat lopers niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk de handschoen opnemen en goedgemutst buitenkomen. Running.be legde dan ook een aantal loopmutsen en -handschoenen op de testbank, waarvan je het resultaat vindt in het januarinummer. Maar... wist je dat er ook andere en misschien wel nuttigere accessoires zijn om de winterkou te trotseren?

"Als het koud is, zijn de handen, het voorhoofd en de oren de belangrijkste lichaamsdelen om te beschermen?, zegt Eddy D'Hondt van Runners Service Lab. ?Het is zelfs zo dat je hoofd en hals moet verwarmen om koude voeten te vermijden! Handschoenen zijn dan uiteraard een logische oplossing, een muts is dat voor de meeste lopers ook."

Maar Eddy heeft nog een paar andere - en misschien zelfs betere - oplossingen dan een muts in petto. "Voor de doorsnee Belgische winter is een muts al snel té warm. Met de hoofdband, regencap en vooral de neck tube zijn er heel wat alternatieven voorhanden. Zeker voor mensen die verschillende sporten combineren, kan dit interessant zijn. Er zijn genoeg combinaties en variaties beschikbaar bij de gespecialiseerde loopzaken, het is aan de loper om te ontdekken welke attributen hem of haar het beste liggen!"

Lees het volledige artikel, met meer info over de verschillende accessoires, en de loopmutsen- en handschoenentest in het januarinummer van running.be magazine!