Coverinterview Jef Neve

Muziek en lopen. Het zijn twee passies die bij Jef Neve naadloos in elkaar overvloeien. Zijn dubbele deelname aan de marathon van New York liet zo'n overweldigende indruk op hem na, dat de internationaal gevierde muzikant er een liedje over schreef. En dat Neve van verschillende muziekjes houdt, kunnen we afleiden uit zijn gevarieerde running playlist. Die gaat van Bach en Mozart tot Coldplay, Stromae en ... Eddy Wally.

Lees meer

Schoenenspecial Jouw ideale loopschoen

In onze schoenenspecial krijg je een overzicht van maar liefst 50 loopschoenen: van iconische klassiekers tot de nieuwste modellen. Samen met loopspeciaalzaak Runners' lab deelden we de 50 schoenen op in 4 categorie├źn naargelang jouw loopdoel, voettype en persoonlijke voorkeur.

Lees meer

Training De rol van zuurstof

Zuurstof: het voorbije jaar zou je het onzichtbare goedje zomaar extra hebben kunnen waarderen. Zonder zuurstof geen leven. En zonder zuurstof geen lopen. En aangezien lopen na zuurstof onze tweede levensbehoefte is, bespreken we hier de voornaamste zuurstofprocessen met betrekking tot lopen.

Lees meer

Oefeningen Top 7 mobilisaties

Heel wat sporters gebruiken weerstandsbanden tijdens hun corestability- of krachttraining. Weer anderen gebruiken de banden om te stretchen tijdens de yogaroutine. Maar wat de meeste sporters niet weten, is dat deze banden supereffectief zijn om je mobiliteitsoefeningen naar een hoger niveau te tillen. Daarom geven we hier een overzicht van de top 7 van banded mobiliserende oefeningen voor lopers.

Lees meer

Mentale tips Meer rust in je hoofd

We hebben tussen de 60.000 en 80.000 gedachten per dag. Het is dus normaal dat we af en toe een rustpauze nodig hebben. Helaas gunnen we onszelf die pauze vaak niet. Dit kan leiden tot stress, rusteloosheid en fysieke klachten, zoals slapeloosheid en een hoge bloeddruk. Om nog maar te zwijgen van de negatieve impact op onze loopprestaties. Tijd dus om komaf te maken met mentale onrust.

Lees meer

schema snelle 5 km

We hebben in onze vorige edities al heel wat schema's voor het 'langere werk' meegegeven. Maar met de Keytrade Bank Virtual City Runs en de events van de ENGIE Running Tour in het vooruitzicht geven we dit keer nog eens een schema mee voor een kortere afstand: klaar voor een aanval op jouw persoonlijk 5 km-record?

Lees meer

Abo-actie Gratis voor nieuwe abonnees

Als abonnee op running.be magazine geniet je om de twee maanden van een nieuwe dosis loopinspiratie, een gratis thuisbezorging en een voordeligere prijs dan in de winkel. Nieuwe abonnees krijgen er dit keer de Runners' lab edition van BLACKROLL bij!

Lees meer