Interview Erika Van Tielen

Erika Van Tielen prijkte in de eerste jaargang van running.be magazine als een van de eersten op onze cover. In ons 50ste nummer blikken we dan ook graag terug op haar evolutie als loopster en kregen we een update van haar bereikte én nieuwe loopdoelen.

Lees meer

Training Conditie onderhouden

Door de coronacrisis hebben we dit voorjaar loopevents waar we weken- of zelfs maandenlang voor hebben getraind aan onze neus zien voorbijgaan. Is alle moeite nu voor niets geweest? Of kunnen we onze opgebouwde conditie onderhouden zodat we binnenkort, wanneer het weer mag, fitter dan ooit aan de start staan?

Lees meer

Training Sport & immuniteit

De passage van het coronavirus leert ons dat sporten een grote invloed heeft op onze immuniteit. We moeten er de komende weken en maanden nog rekening mee houden en kunnen er ook voor de rest van ons (sportieve) leven lessen uit trekken. Sportarts Tom Teulingkx en coach Paul Van Den Bosch geven tekst en uitleg.

Lees meer

Voeding seizoenstoppers

We worden onszelf steeds bewuster van wat we in onze mond stoppen en waar onze voeding vandaan komt. De vraag naar duurzame producten stijgt en milieubewuste keuzes zijn helemaal van deze tijd. Trends die we toejuichen, want eten volgens de seizoenen sluit mooi aan op deze gezonde tendens. Goed voor de lokale economie, je portemonnee en algemene gezondheid.

Lees meer

Inspiratie Body positivity

Al van in het prille begin van de coronalockdown viel het op: de Belg sloeg massaal aan het wandelen en lopen. Was dat omdat Jan met de pet thuis de muren opliep? Of was dat omdat er eindelijk tijd was om dat beginnend buikje weg te werken? We vermoeden het laatste, want 'gewicht' is volgens onderzoek de grootste motivator om iemand (weer) aan het bewegen te krijgen.

Lees meer

Aboactie Gratis voor nieuwe abonnees

Wie voor 25 juni een nieuw jaarabonnement neemt op running.be magazine ontvangt niet alleen tweemaandelijks een magazine vol met loopinspiratie, trainingsadvies, materiaal- en voedingstips, maar krijgt er ook runners' lab drinkfles en kortingsbon bovenop.

Lees meer

Schema Port of Antwerp Night Marathon

De Port of Antwerp Night Marathon is een nieuwe topper op de marathonkalender. In heel de wereld zijn er maar weinig avondmarathons en net dat avondaspect voegt gegarandeerd extra beleving toe. Je loopt als het ware de nacht in! Dankzij het sfeervolle parcours, 42x km animatie én dit trainingsschema haal je op 12 september probleemloos de finish van deze eerste editie.

Lees meer

Wedstrijdactie 50 loopprijzen

Om de 50ste editie van running.be magazine te vieren, delen we maar liefst 50 cadeaus uit. Wil je kans maken om een van deze prijzen te winnen? Lees dan hier hoe je deelneemt!

Lees meer