Boonen: 'Nu leidersplaats Martin verdedigen'
Belga
Tom Boonen verloor in de tijdrit zijn leidersplaats in Baloise Belgium Tour. Maar erg teleurgesteld was hij niet, de rode trui blijft namelijk binnen de ploeg.
Boonen gaf op voorhand aan dat hij zichzelf wou testen in Diksmuide. "Qua wattage heb ik volgens mij wel een heel goede tijdrit afgewerkt. Met die wind was het wel serieus knokken. In het begin ging ik goed vooruit. Ik hing op een gegeven moment nog zo'n minuut achter Theo Bos aan, dus had ik op hem al een minuut goed gemaakt. Ik maakte van dan af tot doel om beetje per beetje naar hem toe te rijden en zo ook een goede tijd neer te zetten. Maar plots kon ik geen constante snelheid meer ontwikkelen en dan wist ik het wel", zei hij achteraf.

Boonen zal in de twee resterende ritten werken om de leidersplaats van ploegmaat Tony Martin te verdedigen. Te beginnen morgen in Lacs de L'eau d'Heure. " Het wedstrijdverloop afwachten is daar de boodschap. Kijk maar naar vorig jaar. Toen heb ik daar zelfs nog een tijdlang alles op een lint gereden. Er wacht daar een lastig parkoers, maar het is doenbaar. Als Gianni Meersman zegt dat hij wil sprinten, dan zal ik hem wel op sleeptouw nemen, maar in de eerste plaats gaan we de leiderstrui van Tony Martin verdedigen."