Gilbert: 'Baloise Belgium Tour is mooie wedstrijd'
Belga
Philippe Gilbert greep vorig jaar nipt naast de eindzege in de Baloise Belgium Tour, maar wil dit jaar opnieuw een gooi doen naar de eindzege. Ook Greg Van Avermaet ziet kansen.
Met Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet en Thor Hushovd stuurt BMC heel wat mooi volk naar de Baloise Belgium Tour. De Noor neemt de sprints voor zijn rekening, Gilbert en Van Avermaet gaan voor het klassement.

"Mijn conditie is goed. Ik kijk vooral uit naar de etappes in de Ardennen", aldus Van Avermaet aan Sporza. "Als ik een goede tijdrit kan afwerken, dan ben ik een uitdager voor mannen als Chavanel en Martin. Dit parcours ligt me. Mijn doel is om een rit te winnen en een goed klassement te rijden."

Mogelijk moet Van Avermaet dan afrekenen met iemand binnen zijn eigen team. Gilbert strandde vorig jaar op een kleine minuut van eindwinnaar Martin. "De Baloise Belgium Tour is een heel mooie wedstrijd", blikte de winnaar van de Amstel Gold Race bij de start vooruit. 

"Het is een wedstrijd voor een allroundrenner. Omdat de beklimmingen een beetje ver van de finish liggen, moeten de renners vroeg aanvallen. Anders zullen er geen grote verschillen zijn." Zelf voelt hij zich goed. "Mijn conditie is goed. Ik hou van deze race."