Roelandts: 'Ik wil me wegcijferen voor Greipel'
Dieter Vanderlinden
Jürgen Roelandts (Lotto-Belisol) werkt in de Baloise Belgium Tour verder aan zijn conditie, die in de Tour moet pieken. Daarnaast is de Baloise Belgium Tour een uitstekende gelegenheid om de sprinttrein voor André Greipel nog wat te testen.
"Deze Baloise Belgium Tour is meteen een ideale training om het treintje voor Greipel verder uit te testen en bij te schaven, indien nodig. Ik ga me ook volledig wegcijferen voor Greipel. Hij is immers de rassprinter binnen de ploeg", aldus Jürgen Roelandts dinsdag tijdens een persconferentie in het rennershotel in Gent.

"Ik ben na mijn val in de Ronde van Vlaanderen een beetje uit beeld geweest. Ik moest toen onmiddellijk de fiets een tijdje aan de kant laten staan. Daarna mocht ik weer stelselmatig beginnen opbouwen en nu heb ik er al een zestiendaagse stage in de Sierra Nevada en de World Ports Classic opzitten", verduidelijkte Roelandts.

"Samen met Jens Debusschere trok ik naar de Sierra Nevada. Een totaal nieuwe aanpak in aanloop naar de Tour. Ik hoop dat dit me resultaten zal opleveren. Ik trek ook voor de derde keer, na 2010 en 2011, naar de Dauphiné. Daarna onderga ik nog een kuur in de hoogtetent om zo via het BK naar Leeds te trekken. Het seizoen startte zeker niet slecht voor mij met enkele mooie resultaten in Australië. Ik trok die lijn verder door tot die val na de Eikenberg in de Ronde van Vlaanderen."

ENKELE RITZEGES

"Ik had afgelopen zondag wat geluk toen ik tijdens de World Ports Classic in volle voorbereiding op de sprint net niet tegen een auto aanbotste'', gaf André Greipel mee. "Plots daagde daar een gestationeerd voertuig op in een flauwe bocht. Het peloton maakte een zwieper en ik kon nog net rechtop blijven. Meteen was de kans weg op een tweede opeenvolgde ritzege."

"Ik heb dat incidentje al achter mij gelaten. Ik ben klaar om opnieuw te koersen en mij te mengen in de massasprinten. Ook de schouderblessure die ik opliep, is verleden tijd en speelt me geen parten meer. Ik ben alvast blij dat mijn treintje voor de sprint in Antwerpen er al stond."

"Mijn conditie is redelijk goed maar er hangt ook veel af van de conditie van mijn teamgenoten. Naar hetgeen zij al lieten zien, zijn ze er ook meer dan klaar voor om mij bij te staan in de Baloise Belgium Tour. De ambities gaan alvast uit naar de eerste twee ritten en dan is er nog die etappe in Lacs de l'Eau D'Heure", aldus de Duitse spurtbom.

"Na deze rittenkoers volgt voor mij onder andere de Ronde van Luxemburg. Net voor de Tour is er het Duitse nationale kampioenschap. Natuurlijk wil ik mijn titel verlengen. Maar eerst deze rittenkoers in België afwerken waarin ik mijn aantal ritzeges van acht wil optrekken."

BOONEN TEST DE BENEN

Tom Boonen (Omega Pharma-Quick Step) weet wellicht eind deze week of hij dit jaar nog eens de Ronde van Frankrijk zal rijden. "Maar die beslissing neem ik niet alleen", vertelde Boonen dinsdag bij de voorstelling van de Baloise Belgium Tour, die woensdag van start gaat.

"Alles hangt af of ik sowieso geselecteerd wordt door de ploegleiding. Ik denk dat zij die knoop wel eind deze week zouden kunnen doorhakken. Ik heb een goede week achter de rug na mijn terugkomst uit de Verenigde Staten. Ik kon doortrainen en voel me conditioneel in orde", stelde Boonen.

In de rangen van OPQS voor de Baloise Belgium Tour zit de eindlaureaat van de afgelopen twee edities, Tony Martin. "Natuurlijk wil ik hier opnieuw winnen. Veel hangt af van mijn tijdrit, maar zeker van de laatste twee etappes. Daarin wordt het eindklassement definitief in zijn plooi gelegd", verduidelijkte Martin.

Ook Philippe Gilbert en streekrenner Greg Van Avermaet uit het BMC-kamp konden op heel wat persbelangstelling rekenen. "Ik heb een fijne Ronde van Picardië achter de rug. We staan hier met een sterke ploeg aan de start. Het eindklassement? Ik zal de hele zaak wel eens herbekijken na de tijdrit van vrijdag", gaf Gilbert mee. "Vergeet niet dat Tony Martin hier start en ons wellicht op een pak seconden zal zetten na de tocht in Diksmuide."