U bezoekt momenteel editie 2012 van de website van de Ronde van België.

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
Etappesteden
Mechelen
Mechelen bruist! Als dynamische, verrassende en hartelijke stad, ontvangt Mechelen de 82ste editie van de Ronde van België dan ook met open armen. Mechelen is centraal gelegen en vlot bereikbaar. Snuif de Mechelse sfeer op tijdens de Ronde van België en ontdek het ruime aanbod dat de rijke, historische stad te bieden heeft.

Mechelen leeft!

www.mechelen.be
Buggenhout al voor de negende keer partner voor de Bank van De Post Ronde van België!
Buggenhout, het Middelpunt van Vlaanderen, is een bruisende Oost-Vlaamse gemeente met meer dan 14.250 inwoners. Buggenhout bestaat uit de Briel aan de Schelde, het Centrum met Buggenhoutbos, Opdorp met de grootste Dries en Opstal met haar gezellige dorpskern. Kom er genieten van de heerlijke streekproducten - en bieren!

www.buggenhout.be
Lochristi
Lochristi, gelegen tussen Gent en Lokeren, is een bloeiende gemeente. Letterlijk want het is het centrum van de sierteelt (azalea, begonia, …). Maar ook figuurlijk want Lochristi is één van de snelst groeiende gemeentes van Vlaanderen met een uitgebreid vrijetijdsaanbod en een bruisend verenigingsleven. Maak kennis met de levendige dorpskern van Lochristi, het prachtige park van Beervelde, de aardbeienmarkt, fiets- en wandelroutes in het groen… Kortom, Lochristi is een bloeiende gemeente die meer dan één bezoekje waard is!

www.lochristi.be
Knokke-Heist
Knokke-Heist heeft alles met genieten te maken. Met ontspanning langs twaalfduizend meter zuiver zand, winkelen in honderden aantrekkelijke boetiekjes, of zalig proeven in één van onze tweehonderdvijftig restaurants. En dan hadden we het nog niet eens over de tientallen galerieën. Knokke-Heist kan tellen als bestemming: exclusief voor wie bewust beleeft.

www.knokke-heist.be
Beveren
De gemeente Beveren is gelegen in de noord-oostelijke hoek van de provincie Oost-Vlaanderen, aan de oostrand van het Waasland en op een boogscheut van Antwerpen. Met een oppervlakte van ruim 15.000 ha is het één van de meest uitgestrekte gemeenten van Vlaanderen.

De gemeente Beverens is een dynamische en welvarende gemeente, met een bruisend handelscentrum, bloeiende KMO-zones en een wereldhaven. Toch is Beveren ook nog steeds een groene gemeente: naast een uitgestrekt polderlandschap en de meer typische Wase landerijen met hun bolle akkers, zijn er ook enkele mooie natuur- en parkgebieden. Beveren telt een kleine 47.000 inwoners.

www.beveren.be
Arendonk
'Eenvoudig verrassend' is de slogan van Arendonk en voor de bezoeker is het verrassend eenvoudig bekoord te worden door de charmes van onze 800- jarige gemeente. Met een bloeiend verenigingsleven is er in Arendonk altijd wel iets te beleven.

Gelegen in de noordoostelijke hoek van de provincie Antwerpen zijn we gemakkelijk te bereiken via de E34. Je bent van harte welkom !

www.arendonk.be
Turnhout 2012: sportief en cultureel scharnierjaar
800 jaar stadsrechten en de titel 'Cultuurstad van Vlaanderen 2012': aanleidingen zat voor een sportief feest. Een jaar lang worden in de stadsregio activiteiten georganiseerd. Voor jong en oud. Grootse spektakels en intieme ontmoetingen. Artistiek experiment én volksfeesten.

Bovendien is het hier altijd leuk fietsen, langs speciale routes of de knooppunten, maar ook met de mountainbike. Op 10 minuten van het Turnhoutse stadshart, fiets je in de rust van een groene gordel van bossen, weiden, akkers, vennen en een uniek natuurgebied. Met de culinaire fietsroute of de bierproefroute combineer je bovendien lekker eten of drinken met zalig fietsen.

www.turnhout.be
Clavier & Engis
Clavier ligt in de Condroz Hutois, grenzend aan de provincies Luik, Namen en Luxemburg. Clavier bestaat van oudsher uit de gemeenten Bois-et-Borsu, Clavier, Les-Avins, Ocquier, Pailhe, Terwagne.

Gelegen in de vallei van de Maas, is Engis, de echte westelijke poort van het Luiks bassin, een perfect voorbeeld van een geslaagd huwelijk tussen landelijkheid en een economische dynamiek.

We hadden het vorig jaar reeds aangekondigd ! en het is zover! Gesterkt door haar ervaring met sport en meer in het bijzonder met wielrennen, ontvangt de provincie Luik, voor de tweede keer in haar geschiedenis, le Grand Départ van de Tour de France 2012 !

We verwachten jullie talrijke aanwezigheid op volgende dagen :
  • Donderdag 28 juni, presentatie van de renners op de Place Saint-Lambert in hartje Luik
  • Zaterdag 30 juni, de proloog van 6 km dwars door Luik
  • Zondag 1 juli, de eerste etappe, 100% Luik, met start in Luik en aankomst in Seraing
  • Maandag 2 juli, het peloton trekt, onder luide aanmoediging van het publiek, van Visé naar Doornik
Info : Maison du Tour 04/237 91 00 - www.departdutour2012.be.

www.clavier.be
www.engis.be