Rit 1 - 25.05.2011
Tijdrit Buggenhout
Rit 2 - 26.05.2011
Lochristi - Knokke-Heist
Rit 3 - 27.05.2011
Knokke-Heist - Ieper
Rit 4 - 28.05.2011
Bertem - Eupen
Rit 5 - 29.05.2011
Oreye - Putte
-->
Gilbert: 'Ploeg was super'
Na afloop van de Bank van De Post Ronde van België niets dan lachende gezichten in het kamp van Omega Pharma - Lotto. Zowel eindwinnaar Philippe Gilbert als daglaureaat André Greipel waren niets dan lof voor hun ploeg.
Philippe Gilbert: 'We hebben met ons team een collectief sterke prestatie neergezet.'
"Wij hebben deze slotrit van bij de start naar ons toegetrokken", reageerde eindwinnaar Philippe Gilbert na de slotrit van de Bank van de Post Ronde van België. De zwarte leiderstrui van de Waal kwam ook in de vijfde etappe nooit in gevaar.

"Er stond wat zijwind en wij zijn dan maar met de voltallige ploeg keihard beginnen vlammen. Toen er na zowat 40 kilometer koers een kopgroepje van drie man ontstond, zat het werk erop voor ons. Het was immers aan de sprintersploegen om iets te ondernemen. Van hen kregen wij afgelopen week geen steun dus moesten ze het vandaag maar zelf uitzoeken. Uiteindelijk slaagden zij erin de boel opnieuw bijeen te krijgen en kon André Greipel het dan ook nog eens afmaken", deed hij het relaas van de etappe. "Ik mag gerust zeggen dat wij met ons team een collectief sterke prestatie hebben neergezet met drie ritzeges, twee voor André Greipel en één voor mezelf, en het eindklassement", aldus Gilbert.

Ook André Greipel was een tevreden man na zijn tweede dagzege. "De ploeg was de afgelopen vijf dagen super. We domineerden deze Ronde van België. Ik ben enorm tevreden met mijn twee spurtoverwinning. Ik kwam naar hier voor vertrouwen op te doen en dat is ook meer dan gelukt. Mijn volgende doel is nu de Ronde van Frankrijk. Het wordt mijn eerste editie, maar ik ga voor een etappe", aldus de Duitse spurtbom.


Greipel zet de puntjes op de i voor Omega Pharma - Lotto
André Greipel heeft de dominantie van Omega Pharma - Lotto in de Bank van De Post Ronde van Belgïe onderstreept. Hij won de slotrit in Putte, de eindzege is voor Philippe Gilbert.
Philippe Gilbert is meer dan tevreden met de eindzege. (foto belga)


De vijfde en laatste etappe van deze Bank van De Post Ronde van België begon met een rotvaart. Het peloton had er duidelijk zin in. Vrijwel meteen brak de groep in drie grote stukken. Het regende ook aanvallen in het aanvangsuur. Een groep van elf renners met onder meer André Greipel, Jurgen Van Goolen en Marcus Burghardt kreeg geen toestemming van het peloton om weg te rijden. Na 43 kilometer mochten Kurt Hovelijnck, Dries Hollanders en opnieuw Burghardt het dan toch proberen. Het peloton liet begaan en een tweede groep met Stijn Devolder kon opnieuw aansluiting maken met het eerste peloton.

Filippo Pozzato kwam zwaar ten val en liep breuken op. In het ziekenhuis van Bonheiden werd bij de Italiaan een breuk van het linkersleutelbeen vastgesteld. Bovendien bleek ook zijn linkerpols gebroken te zijn.

De drie vluchters waren vertrokken voor een lange vlucht. Toch werd al snel duidelijk dat het tot een spurt zou komen in de straten van Putte. Hovelijnck, Hollanders en Burghardt kregen nooit meer dan 4 minuten voorgift. De spurtersploegen hielden alles onder controle, op 22 kilometer van het einde werden de drie gegrepen.

Onder impuls van Landbouwkrediet, Quick Step en Omega Pharma-Lotto ging het peloton in groep richting finishlijn. In de laatste rechte lijn stond er geen maat op André Greipel die won voor Kenny Van Hummel en Aidis Kruopis. Van Hummel verloor wel de tweede plaats wegens het gebruik van zijn elleboog. De leiderstrui van Philippe Gilbert kwam geen seconde in gevaar.Gilbert: 'Deze rit was mijn doel'
Philippe Gilbert imponeerde opnieuw tijdens de koninginnenrit van de Bank van De Post Ronde van België. Zonder ongelukken lijkt de eindoverwinning de Waal niet meer te kunnen ontsnappen.
Philippe Gilbert: 'Ik heb veel te danken aan mijn ploeg.'
"Het lijkt zowat mijn specialiteit te worden, die koersen met korte nijdige en steile hellingen", lachte Gilbert. "Ik zat gisteren al in de zwarte leiderstrui, maar in feite had ik enkel deze rit met rood aangekruist voor de start. Eigenlijk was het zwarte shirt niet echt een doel, maar ik ga daar niet rouwig om doen."

"Toen we op een strook kwamen met rugwind ben ik echt beginnen doorduwen met de grote molen. Er kwam verbrokkeling en uiteindelijk vormde zich zo onze kopgroep. De laatste ronde was voor mij echter een groot raadsel. Ik kom hier immers niet op training. Vandaar dat ik me wat inhield. In de slotkilometer heb ik dan weer alles gegeven en kon niemand nog over mij komen."

"Dat ik deze trui niet meer kan verliezen? Er rest nog een dag. Ik win dit jaar veel koersen maar dat heb ik ook te danken aan de sterkte van mijn ploeg. Vandaag ook. In het begin van de wedstrijd kon ik me afzijdig houden en controleerden mijn teamgenoten het hele gebeuren. Dat is ook niet onbelangrijk", besloot hij.

Gilbert laat tegenstand kansloos
Philippe Gilbert heeft de koninginnenrit van de Bank van De Post Ronde van België gewonnen. Hij was oppermachtig tussen Bertem en Eupen. Zonder ongelukken wordt Gilbert ook de eindwinnaar.
Er viel niets te beginnen tegen Philippe Gilbert. (foto belga)


Acht renners maakten deel uit van de traditionele lange vlucht. Proloog-winnaar Lieuwe Westra, veldrijder Rob Peeters, Huub Duyn, Tomas Vaitkus, Stijn Neirynck, Jelle Wallays, Christophe Laborie en Michael Schär. Albert Timmer en Guillaume Van Keirbulck probeerden de aansluiting te maken, maar slaagden niet in hun opzet. De vluchters werden wel constant binnen schot gehouden. De ploeg van leider Philippe Gilbert hield alles onder controle. Niko Eeckhout gaf onderweg verrassend op met de rode trui van het Nissan-rushesklassement om zijn lenden.

Enkel Westra en Schär bleven aan de leiding over met nog 50 kilometer te gaan. Ondertussen werd er een elite-groepje gevormd achter de leiders met onder meer Greg Van Avermaet, Philippe Gilbert,  Maarten Wynants, Enrico Gasparotto, Bert De Waele, Zdenek Stybar en Bjorn LeukemansTom Boonen en Dominique Cornu waren niet mee.

Toen al werd snel duidelijk dat er niet veel te doen zou zijn aan Gilbert. Telkens de Waal de leiding nam in het peloton was het puffen geblazen voor de tegenstand. Met nog dertig kilometer te gaan stak de man van het voorjaar zelf het vuur aan de lont. Hij nam Van Avermaet, Silin, De Waele en Leukemans mee in zijn zog. De kopman van Omega Pharma - Lotto hield het tempo enorm hoog en liet niemand extra meer terugkomen. Gilbert deed het kopwerk tot op 200 meter van de finish en liet toen iedereen achter zich. Van Avermaet werd op ruime afstand tweede, Leukemans derde. Door deze knappe zege is Gilbert quasi zeker van eindwinst in de Bank van De Post Ronde van België.
Gilbert: 'Rit morgen niet zo lastig'
Met de bonificatieseconden die hij sprokkelde op de Kemmelberg heeft Philippe Gilbert na de derde rit de zwarte leiderstrui van zijn teamgenoot André Greipel overgenomen. Vraag is of de Waal dat shirt nog zal afstaan.
"Ik ben naar hier gekomen om conditie op te doen", verduidelijkte Gilbert. "Daar slaag ik tot op heden aardig in. Stelselmatig voel ik beterschap. Ik heb nu wat meer voorsprong genomen op de concurrentie maar misschien is dat niet zo goed. Ik ben immers sterker als ik in een underdogpositie zit. Ik ga niet klagen. Dat de rit van morgen op mijn lijf geschreven is? Ik vind hem alleszins niet zo lastig als sommigen laten uitschijnen. Of ik morgen ook nog leider ben? Dat zien we dan wel. Ik sta er alvast goed voor maar alles hangt af van het koersverloop", klonk het.

Kruopis: 'Mijn mooiste overwinning'
Aidis Kruopis is voor veel mensen nog geen grote naam in het peloton. Maar de 24-jarige Litouwer barst van ambitie. Hij ziet deze overwinning als een nieuwe stap in zijn carrière.
Voor Kruopis is het de derde overwinning van dit seizoen, maar deze is de mooiste. "Ik ben enorm blij met deze overwinning. Ik wist dat ik een goeie spurt in de benen had. Toen ik Tom Boonen zag gaan twijfelde ik dan ook geen seconde. Onderweg was ik wel niet zo goed. Op de Kemmelberg heb ik het tweemaal moeilijk gehad, maar gelukkig kon ik aanklampen en mijn mooiste overwinning ooit realiseren", aldus de ritwinnaar meteen na de finish.

De Litouwer steekt zijn liefde voor België niet onder stoelen of banken. "Ik ben enorm graag in dit land. De dankbaarheid die je hier krijgt van de supporters is ongezien. Ik wil mijn carrière ook graag verder zetten hier. Deze overwinning is dan ook een mooi visitekaartje."
Kruopis snelste onder de Menenpoort
De Litouwer Aidis Kruopis heeft in de Bank van De Post Ronde van België de belangrijkste zege geboekt uit zijn nog jonge carrière. Philippe Gilbert is de nieuwe leider.
Kruopis gaf iedereen het nakijken. (foto belga)


Na de woelige waaieretappe tussen Lochristi en Knokke-Heist besloot het peloton om de derde dag van deze Bank van De Post Ronde van België rustig aan te vatten. Al na zes kilometer glipten vijf renners weg. Marcus Burghardt, Jens Mouris, Niko Eeckhout, Luca Paolini en Koen Barbé kregen geen tegenstand van het peloton. Leider André Greipel liet zijn ploeg rustig het tempo bepalen zodat de vijf binnen schot bleven. Opvallend: Greipel zelf ging op zo een 45 kilometer van de finish zelf drinkbussen halen aan de volgauto voor zijn ploegmaats.

De situatie bleef status quo tot aan de tweede beklimming van de Monteberg. Philippe Gilbert plaatste een eerste versnelling. Tom Boonen en Bjorn Leukemans kropen in het wiel van Gilbert, maar er viel geen kloof. Tijdens de laatste passage op de Kemmelberg sprong Gilbert nog eens weg. Hij raapte de vluchters op en pikte de bonificatieseconden mee. Gilbert lost zo zijn ploegmaat André Greipel af als leider in het algemene klassement.

Op zo een 10 kilometer van de finish in Ieper koos Jelle Wallays voor de aanval. De youngster van Topsport Vlaanderen - Mercator hield stand tot drie kilometer van het einde. We kregen dus een spurt. Tom Boonen zette vroeg aan, maar zag Aidis Kruopis van Landbouwkrediet over hem walsen. De Litouwer hield Stefan Van Dijk en Pim Ligthart af. Een verrassende winnaar in het historische decor van Ieper.

AFSNIJDERS GEDEKLASSEERD

Opvallend: in volle finale slaagden vijf renners erin een kortere weg te nemen, ondanks de aanwijzingen van de politie. Dit ontging ook het oog van de wedstrijdleiding niet en dus werden de boosdoeners na lang beraadslagen gedeklasseerd.

De UCI bedacht Gorik Gardeyn, Guillaume Van Keirsbulck, Evert Verbist, Gaetan Bille en de Italiaan Luca Paolini ook nog eens met een boete van 100 Zwitserse frank. Dit wegens het niet naleven van het vooropgestelde parcours en het gebrek aan respect voor de koersdirectie.


Greipel: 'Gilbert blijft de kopman'
André Greipel was na zijn ritzege een gelukkig man. De minzame Duitser van Omega Pharma-Lotto mikt wel niet op de eindzege. "Gilbert is en blijft de kopman", aldus Greipel.
"Ik was kwaad toen ik de juiste waaier miste, ik moet dan ook eerlijk toegeven dat ik heel wat geluk heb gehad dat ik nog kon aansluiten bij de kopgroep. Door de wind werd het een heel zware etappe, maar gelukkig kon ik rekenen op een superploeg. Ik wist dat ik in het wiel van Kenny Van Hummel moest zitten in de laatste rechte lijn. Ik voelde mij goed en wist dat ik een goede kans maakte", aldus André Greipel op de persconferentie meteen na afloop van de etappe.

Aan het klassement wil de Duitser niet denken. "Al je zag hoe Philippe (Gilbert) indruk maakte dan weet je genoeg. In de Ardennen kan hij zich helemaal uitleven. Phil is en blijft onze kopman voor het eindklassement. Voor mij kan deze Ronde van België niet meer stuk. Ik kwam voor een overwinning en dat is gelukt. Nu focus ik mij verder op de Tour. Deelnemen aan de Ronde van Frankrijk is een kinderdroom die werkelijkheid wordt."
Dubbelslag voor Greipel in Knokke-Heist
André Greipel heeft de eerste etappe van de Bank van De Post Ronde van België gewonnen. Hij was in Knokke-Heist sneller dan Kenny Van Hummel. Greipel neemt ook de leiderstrui over van Lieuwe Westra.
Greipel was duidelijk de snelste in de spurt.  (foto luc claessen)

De stralende zon van tijdens de proloog maakte ruimte voor dreigende stapelwolken tijdens de eerste rit in lijn van de Bank van De Post Ronde van België. Tijdens het eerste koersuur vielen er heel wat aanvallen te noteren. Niko Eeckhout was de eerste aanvaller van dag, maar zag al snel in dat alleen ontsnappen onmogelijk was. Na lang proberen raakten vijf renners dan toch weg: Kurt Hovelynck, Steven Van Vooren, Kenny Terweduwe, Tom Meeusen en Frederic Amorison.

Het vijftal kreeg al snel meer dan 6 minuten voorsprong, maar die voorsprong verdween al even snel. De wind speelde in deze etappe een grote rol. De vluchters pikten nog net de eerste passage aan de finish mee en werden toen gegrepen door een klein peloton. Ondermeer Tom Boonen, Philippe Gilbert en Bjorn Leukemans maakten deel uit van de kopgroep. Boonen kreeg af te rekenen met pech en viel weg. Leider Lieuwe Westra liet zich samen met Stijn Devolder verrassen. Beide renners moeten een kruis maken over eventuele klassementsambities.

Ondanks inspanningen van Gilbert kon een tweede groepje met ondermeer Boonen toch nog de aansluiting maken. Een ijzersterke Greg Van Avermaet probeerde nog enkele keren om afstand te nemen van het peloton, maar hij kreeg nooit voldoende voorsprong. We kregen ondanks de waaiers dan toch een traditionele spurt op "De Wandelaar". De winnaar van vorig jaar, Kenny Van Hummel, zette als eerste aan. André Greipel kwam gepast uit zijn wiel en stond de leiding niet meer af. Van Hummel werd tweede, Maxime Vantomme hield Tom Boonen af voor de derde plaats.Westra: 'Dit was de perfecte tijdrit'
Lieuwe Westra was na afloop van de proloog door het dolle heen met zijn overwinning. Volgens de Fries was het de beste rijdrit uit zijn carrière. Aan eindwinst denkt de renner van Vacansoleil echter nog niet.
Ondanks een goed gevoel had Lieuwe Westra de zege niet verwacht. "Normaal ben ik op mijn best in lange tijdritten. Ik kom pas op dreef na 5 kilometer, dus deze zege in de proloog zag ik dan ook totaal niet aankomen. Ik ben zelfs nog niet helemaal op topniveau, maar blijkbaar is mijn huidige niveau zo slecht nog niet. Als je de renners ziet die ik achter mij laat. Dat wil toch iets zeggen. Ik denk dat ik een perfecte tijdrit heb gereden", aldus een lachende Westra op de persconferentie.

Aan de eindzege wil de renner van Vacansoleil nog niet denken. "Ik ga eerst enorm genieten van deze zege samen met de ploeg. Eindelijk trek ik eens aan het langste eind. Zaterdag wordt een belangrijke rit voor het klassement, maar er kan onderweg nog veel gebeuren."Westra eerste leider in Bank van De Post Ronde van België
Lieuwe Westra heeft de proloog van de Bank van De Post Ronde van België op zijn naam geschreven. Hij hield Philippe Gilbert en Dominique Cornu af. De Nederlander mag de eerste leiderstrui aantrekken.
Westra hield Gilbert net af. (foto belga)

John Murphy
 zette de eerste echte richttijd neer. De renner van BMC stond lange tijd aan de leiding, maar de echte toptijden vielen pas in het tweede deel van de proloog te noteren. Vijftien renners doken nog onder de tijd van de Amerikaan. Ondermeer veldrijder Niels Albert liet zich in positieve zin opmerken. Albert werd uiteindelijk elfde en kan mikken op een goed eindklassement.

Sebastian Langeveld deed als eerste een gooi naar de zege in de proloog. Hij verbeterde als eerste de tijd van de verrassende Jens Debusschere. Lang kon de renner van Rabobank niet genieten van zijn eerste plaats. Lieuwe Westra maakte zijn favorietenrol waar en ging nog eens vier seconden onder de tijd van zijn landgenoot. Eerst beet Dominque Cornu zijn tanden stuk op de toptijd van Westra, iets later kwam Philippe Gilbert minder dan een seconde te kort. Westra is meteen de eerste leider in deze vijfdaagse rittenkoers, maar is nog lang niet zeker van de eindwinst. Gilbert sprak net na de finish straffe taal: "ik ga zaterdag de rit in Eupen winnen en wil de Ronde van België winnen."

Spurters Tom Boonen en André Greipel kunnen morgen in de rit naar Knokke al een gooi doen naar de Lotto-leiderstrui. Beide renners eindigden knap in de top-tien.Bekijk de startorde van de proloog
Bekijk hier de startorde van de proloog!
Proloog Buggenhout Bank van de Post Ronde van België - Startorde

1  203 DUPONT Timothy JONG VLAANDEREN - BAUKNECHT 13:00:00

2  200 DUFRASNE Jonathan WALLONIE BRUXELLES - CREDIT AGRICOL 13:01:00

3  181 - - - SUNWEB - REVOR 13:02:00

4  173 CLAEYS Kevin AN POST - SEAN KELLY 13:03:00

5   63 - - - BKCP - POWERPLUS 13:04:00

6  158 VAN KESSEL Corne TELENET - FIDEA 13:05:00

7  144 VANBILSEN Kenneth DONCKERS KOFFIE - JELLY BELLY 13:06:00

8  137 VERBIST Evert VERANDA'S WILLEMS - ACCENT 13:07:00

9  121 VAN HUMMEL Kenny Robert SKIL - SHIMANO 13:08:00

10 118 - - - ACQUA & SAPONE 13:09:00

11 102 - - - COFIDIS, LE CREDIT EN LIGNE 13:10:00

12  95 LABORIE Christophe SAUR - SOJASUN 13:11:00

13  87 AMORISON Frédéric LANDBOUWKREDIET 13:12:00

14  76 VAN VOOREN Steven TOPSPORT VLAANDEREN - MERCATOR 13:13:00

15  68 MIZOUROV Andrey PRO TEAM ASTANA 13:14:00

16  54 IGNATENKO Petr KATUSHA TEAM 13:15:00

17  45 - - - BMC RACING TEAM 13:16:00

18  34 - - - RABOBANK CYCLING TEAM 13:17:00

19  28 VAN KEIRSBULCK Guillaume QUICKSTEP CYCLING TEAM 13:18:00

20  17 DEHAES Kenny OMEGA PHARMA-LOTTO 13:19:00

21  2 GARDEYN Gorik VACANSOLEIL-DCM PRO CYCLING TEAM 13:20:00

22  202 DE WINTER Walt JONG VLAANDEREN - BAUKNECHT 13:21:00

23 192 DEVILLERS Gilles WALLONIE BRUXELLES - CREDIT AGRICOL 13:22:00

24 186 - - - SUNWEB - REVOR 13:23:00

25  174 DEBUSSCHERE Maxim AN POST - SEAN KELLY 13:24:00

26  162 BOSMANS Wietse BKCP - POWERPLUS 13:25:00

27  154 HNIK Karel TELENET - FIDEA 13:26:00

28  147 STUBBE Tom DONCKERS KOFFIE - JELLY BELLY 13:27:00

29  135 VAN DEN HOUTE Sven VERANDA'S WILLEMS - ACCENT 13:28:00

30  125 DE BACKER Bert SKIL - SHIMANO 13:29:00

31  117 PRONI Alessandro ACQUA & SAPONE ITA 19821228 13:30:00

32  108 FOUCHARD Julien COFIDIS, LE CREDIT EN LIGNE 13:31:00

33  96 MATHEOU Romain SAUR - SOJASUN 13:32:00

34  82 BARBE Koen LANDBOUWKREDIET 13:33:00

35  73 VAN STAEYEN Michaël TOPSPORT VLAANDEREN - MERCATOR 13:34:00

36  66 KANGERT Tanel PRO TEAM ASTANA 13:35:00

37  52 MIRONOV Alexander KATUSHA TEAM 13:36:00

38  47 MURPHY John BMC RACING TEAM 13:37:00

39  38 - - - RABOBANK CYCLING TEAM 13:38:00

40  25 CAPPELLE Andy QUICKSTEP CYCLING TEAM 13:39:00

41  14 BOUCHER David OMEGA PHARMA-LOTTO 13:40:00

42  9 MOL Wouter VACANSOLEIL-DCM PRO CYCLING TEAM 13:41:00

43  208 VERWAEST Kevin JONG VLAANDEREN - BAUKNECHT 13:42:00

44 194 PARDINI Olivier WALLONIE BRUXELLES - CREDIT AGRICOL 13:43:00

45  185 BOSSUYT Matthias SUNWEB - REVOR 13:44:00

46  179 HEYTENS Kess AN POST - SEAN KELLY 13:45:00

47  168 WALSLEBEN Philipp BKCP - POWERPLUS 13:46:00

48  156 GRAND Arnaud TELENET - FIDEA SUI 19900828 13:47:00

49  143 DUYN Huub DONCKERS KOFFIE - JELLY BELLY 13:48:00

50  134 VANLANDSCHOOT James VERANDA'S WILLEMS - ACCENT 13:49:00

51  126 JI Cheng SKIL - SHIMANO 13:50:00

52  116 MASCIARELLI Simone ACQUA & SAPONE 13:51:00
53 105 MATE MARDONES Luis Angel COFIDIS, LE CREDIT EN LIGNE 13:52:00

54  97 PAIANI Jean-Lou SAUR - SOJASUN 13:53:00

55  81 BASTAENS Vincent LANDBOUWKREDIET 13:54:00

56  72 BOECKMANS Kris TOPSPORT VLAANDEREN - MERCATOR 13:55:00

57  62 GASPAROTTO Enrico PRO TEAM ASTANA 13:56:00

58  60 SILIN Egor KATUSHA TEAM 13:57:00

59  48 SCHÄR Michael BMC RACING TEAM 13:58:00

60  37 BROWN Graeme RABOBANK CYCLING TEAM 13:59:00

61  29 STAUFF Andreas QUICKSTEP CYCLING TEAM 14:00:00

62  12 GREIPEL André OMEGA PHARMA-LOTTO 14:01:00

63  5 MOURIS Jens VACANSOLEIL-DCM PRO CYCLING TEAM 14:02:00

64  204 HOORNE Jeroen JONG VLAANDEREN - BAUKNECHT 14:03:00

65  195 POLAZZI Fabio WALLONIE BRUXELLES - CREDIT AGRICOL 14:04:00

66  184 BEELEN Sven SUNWEB - REVOR 14:05:00

67  171 EECKHOUT Niko AN POST - SEAN KELLY 14:06:00

68  165 VAN DER POEL David BKCP - POWERPLUS 14:07:00

69  157 VAN EMPEL Micki TELENET - FIDEA 14:08:00

70  146 SCHETS Steve DONCKERS KOFFIE - JELLY BELLY 14:09:00

71  138 GORIS Rob VERANDA'S WILLEMS - ACCENT 14:10:00

72  124 BONNIN Thomas SKIL - SHIMANO 14:11:00

73  115 MASCIARELLI Andrea ACQUA & SAPONE 14:12:00

74  106 PETIT Adrien COFIDIS, LE CREDIT EN LIGNE 14:13:00

75  98 POULHIES Stéphane SAUR - SOJASUN 14:14:00

76  85 JUODVALKIS Egidijus LANDBOUWKREDIET 14:15:00

77  74 DE VREESE Laurens TOPSPORT VLAANDEREN - MERCATOR 14:16:00

78  63 IGLINSKIY Valentin PRO TEAM ASTANA 14:17:00

79  56 TRUSOV Nikolay KATUSHA TEAM 14:18:00

80  44 KROON Karsten BMC RACING TEAM 14:19:00

81  35 MOLLEMA Bauke RABOBANK CYCLING TEAM 14:20:00

82  27 VAN IMPE Kevin QUICKSTEP CYCLING TEAM 14:21:00

83  15 DEBUSSCHERE Jens OMEGA PHARMA-LOTTO 14:22:00

84  6 LIGTHART Pim VACANSOLEIL-DCM PRO CYCLING TEAM 14:23:00

85  206 VAN COPPERNOLLE Francesco JONG VLAANDEREN - BAUKNECHT 14:24:00

86  196 STENUIT Robin WALLONIE BRUXELLES - CREDIT AGRICOL 14:25:00

87  188 POLNICKY Jiri SUNWEB - REVOR 14:26:00

88  180 GHYLLEBERT Pieter AN POST - SEAN KELLY 14:27:00

89  164 SIMUNEK Radomir BKCP - POWERPLUS 14:28:00

90  155 ADAMS Joeri TELENET - FIDEA 14:29:00

91  142 CRETSKENS Wilfried DONCKERS KOFFIE - JELLY BELLY 14:30:00

92  136 VAN MELSEN Kevin VERANDA'S WILLEMS - ACCENT 14:31:00

93  123 TIMMER Albert SKIL - SHIMANO 14:32:00

94  114 DONATI Alessandro ACQUA & SAPONE 14:33:00

95  104 SIJMENS Nico COFIDIS, LE CREDIT EN LIGNE 14:34:00

96  94 BESSY Cyril SAUR - SOJASUN 14:35:00

97  86 KRUOPIS Aidis LANDBOUWKREDIET 14:36:00

98  75 NEIRYNCK Stijn TOPSPORT VLAANDEREN - MERCATOR 14:37:00

99  61 DAVIS Allan PRO TEAM ASTANA 14:38:00

100 57 VANDENBERGH Stijn KATUSHA TEAM 14:39:00

101 42 QUINZIATO Manuel BMC RACING TEAM 14:40:00

102 33 BRESCHEL Matti RABOBANK CYCLING TEAM 14:41:00

103 22 STEEGMANS Gert QUICKSTEP CYCLING TEAM 14:42:00

104 19 WILLEMS Frederik OMEGA PHARMA-LOTTO 14:43:00

105 7 VAN LEIJEN Joost VACANSOLEIL-DCM PRO CYCLING TEAM 14:44:00
106 J 205 LEPLA Jeroen JONG VLAANDEREN - BAUKNECHT 14:45:00

107  197 VAN HOECKE Justin WALLONIE BRUXELLES - CREDIT AGRICOL 14:46:00

108  183 AERNOUTS Jim SUNWEB - REVOR 14:47:00

109  178 TERWEDUWE Kenny AN POST - SEAN KELLY 14:48:00

110  167 VERMEERSCH Gianni BKCP - POWERPLUS 14:49:00

111  153 WELLENS Bart TELENET - FIDEA 14:50:00

112  150 DE POORTERE Ingmar DONCKERS KOFFIE - JELLY BELLY 14:51:00

113  132 VAN DIJK Stefan VERANDA'S WILLEMS - ACCENT 14:52:00

114  127 VAN ZANDBEEK Ronan SKIL - SHIMANO 14:53:00

115  113 DI PAOLO Francesco ACQUA & SAPONE 14:54:00

116  107 VALENTIN Tristan COFIDIS, LE CREDIT EN LIGNE 14:55:00

117  92 MARTIAS Rony SAUR - SOJASUN 14:56:00

118  84 VANTHOURENHOUT Sven LANDBOUWKREDIET 14:57:00

119  77 VANSPEYBROUCK Pieter TOPSPORT VLAANDEREN - MERCATOR BEL 19870210 14:58:00

120  65 LORENZETTO Mirco PRO TEAM ASTANA 14:59:00

121  53 PAOLINI Luca KATUSHA TEAM 15:00:00

122  46 EIJSSEN Yannick BMC RACING TEAM 15:01:00

123  32 BOS Theo RABOBANK CYCLING TEAM 15:02:00

124  24 TERPSTRA Niki QUICKSTEP CYCLING TEAM 15:03:00

125  13 ROELANDTS Jurgen OMEGA PHARMA-LOTTO 15:04:00

126  3 LEUKEMANS Bjorn VACANSOLEIL-DCM PRO CYCLING TEAM 15:05:00

127  207 VERRAES Benjamin JONG VLAANDEREN - BAUKNECHT 15:06:00

128  198 VAN GENECHTEN Jonas WALLONIE BRUXELLES - CREDIT AGRICOL 15:07:00

129  187 EISING Tijmen SUNWEB - REVOR 15:08:00

130  176 HOLLANDERS Dries AN POST - SEAN KELLY 15:09:00

131  166 VANTHOURENHOUT Dieter BKCP - POWERPLUS 15:10:00

132  151 MEEUSEN Tom TELENET - FIDEA 15:11:00

133  145 HOVELIJNCK Kurt DONCKERS KOFFIE - JELLY BELLY 15:12:00

134  131 SCHEIRLINCKX Staf VERANDA'S WILLEMS - ACCENT 15:13:00

135 122 DE KORT Koen SKIL - SHIMANO 15:14:00

136 112 CIAVATTA Paolo ACQUA & SAPONE 15:15:00

137  101 KEUKELEIRE Jens COFIDIS, LE CREDIT EN LIGNE 15:16:00

138  91 LEMOINE Cyril SAUR - SOJASUN 15:17:00

139  88 VERHEYEN Geert LANDBOUWKREDIET 15:18:00

140  78 WALLAYS Jelle TOPSPORT VLAANDEREN - MERCATOR 15:19:00

141  70 CLARKE Simon PRO TEAM ASTANA 15:20:00

142  58 VANTOMME Maxime KATUSHA TEAM 15:21:00

143  43 BURGHARDT Marcus BMC RACING TEAM 15:22:00

144  31 LANGEVELD Sebastian RABOBANK CYCLING TEAM 15:23:00

145  23 STYBAR Zdenek QUICKSTEP CYCLING TEAM 15:24:00

146  18 SIEBERG Marcel OMEGA PHARMA-LOTTO 15:25:00

147  8 WESTRA Lieuwe VACANSOLEIL-DCM PRO CYCLING TEAM 15:26:00

148  201 DE NEEF Steven JONG VLAANDEREN - BAUKNECHT 15:27:00

149  191 BILLE Gaetan WALLONIE BRUXELLES - CREDIT AGRICOL 15:28:00

150  182 VANTORNOUT Klaas SUNWEB - REVOR 15:29:00

151  175 DZERVUS Darijus AN POST - SEAN KELLY 15:30:00

152  161 ALBERT Niels BKCP - POWERPLUS 15:31:00

153  152 PEETERS Rob TELENET - FIDEA 15:32:00

154  141 HULSMANS Kevin DONCKERS KOFFIE - JELLY BELLY 15:33:00

155  133 VAN GOOLEN Jurgen VERANDA'S WILLEMS - ACCENT 15:34:00

156  128 VEELERS Tom SKIL - SHIMANO 15:35:00

157  111 CHTIOUI Rafai ACQUA & SAPONE 15:36:00

158  103 VOGONDY Nicolas COFIDIS, LE CREDIT EN LIGNE 15:37:00
159 93 JOLY Sébastien SAUR - SOJASUN 15:38:00

160  89 DE WAELE Bert LANDBOUWKREDIET 15:39:00

161  71 CORNU Dominique TOPSPORT VLAANDEREN - MERCATOR 15:40:00

162  64 VAITKUS Tomas PRO TEAM ASTANA 15:41:00

163  51 POZZATO Filippo KATUSHA TEAM 15:42:00

164  41 VAN AVERMAET Greg BMC RACING TEAM 15:43:00

165  36 WYNANTS Maarten RABOBANK CYCLING TEAM 15:44:00

166  21 BOONEN Tom QUICKSTEP CYCLING TEAM 15:45:00

167  11 GILBERT Philippe OMEGA PHARMA-LOTTO 15:46:00
168 1 DEVOLDER Stijn VACANSOLEIL-DCM PRO CYCLING TEAM 15:47:00

Buggenhout zet Bank van de Post Ronde van België feestelijk in
De Bank van de Post Ronde van België is feestelijk van start gegaan in het centrum van Buggenhout. Een massa volk was present voor de rennersvoorstelling en de after party. Bekijk ook de reportage!
Tom Boonen is één van de toppers in deze wedstrijd. (foto belga)

Ook dit jaar was het Michel Wuyts die het hele peloton voorstelde aan de toeschouwers. Op het kerkplein van Buggenhout verzamelden heel wat mensen om een glimp op te vangen van de renners. Voornamelijk bij de Belgische ploegen en toppers als Tom Boonen en Philippe Gilbert gingen de handen stevig op elkaar.

Na de voorstelling was het feest nog niet gedaan. Lokale dj's, Willy Somers en een comedian zorgden ervoor dat Buggenhout wakker bleef tot in de late uurtjes. Van de renners geen spoor meer, zij kropen vroeg onder de wol. Woensdag wacht een proloog van 5,6 kilometer en wordt meteen duidelijk wie zijn zinnen heeft gezet op deze unieke Ronde van België.Topdeelnemersveld in Bank van de Post Ronde van België
Met onder andere Philippe Gilbert, Tom Boonen, Stijn Devolder, Filippo Pozzato en André Greipel krijgt de Bank van de Post Ronde van België een deelnemersveld om U tegen te zeggen.
Philippe Gilbert en Tom Boonen toppen het deelnemersveld van de Bank van de Post Ronde van België. (foto belga)
De Bank van de Post Ronde van België start op 25 mei met een proloog in Buggenhout en eindigt op 29 mei met de rit van Oreye naar Putte. Op een persconferentie in het Palais provincial in Luik werden dinsdagmiddag de 21 startende ploegen voorgesteld. 7 continentale ploegen, 7 pro continentale ploegen en 7 ProTour-ploegen zijn van de partij. Elk brengen zij 8 renners aan de start.

De grootste namen vinden we uiteraard bij de ProTour-teams terug. Stijn Devolder rijdt dit seizoen voor Vacansoleil en krijgt als eindwinnaar van vorig jaar rugnummer 1. Björn Leukemans en tijdritspecialist Lieuwe Westra zijn ook belangrijke troeven voor de Nederlandse ploeg. Die andere grote Nederlandse ploeg, Rabobank, pakt uit met Sebastian Langeveld, sprinter Theo Bos en de wederoptredende Matti Breschel.

Quick Step en Omega Pharma-Lotto zijn de Belgische topteams. In de ploeg Lefevere is Tom Boonen de kopman. Hij krijgt de steun van onder andere Gert Steegmans, Niki Terpstra en veldrijder Zdenek Stybar. Omega Pharma-Lotto heeft ook verschillende paarden om op te wedden. André Greipel en Jürgen Roelandts zijn snel aan de meet en dan is er uiteraard nog Philippe Gilbert. Dé man van het voorjaar snijdt in de Bank van de Post Ronde van België deel 2 van zijn seizoen aan.

BMC, Astana en Katusha zijn de andere drie ProTour-teams en ook zij brengen schoon volk mee. Zo zullen Greg Van Avermaet, Karsten Kroon, Allan Davis, Enrico Gasparotto, Filippo Pozzato en Leif Hoste allen hun opwachting maken. Maar ook bij de 'kleinere' teams vinden we uiteraard een resem interessante namen terug. Denk maar aan Michael Van Staeyen, Jens Keukeleire, Staf Scheirlinckx of Dominique Cornu, die vorig jaar dicht bij de eindzege kwam.

.BE TROFEE VOOR RITWINNAARS

Er staan vier truien op het spel in de Bank van de Post Ronde van België. De belangrijkste is uiteraard die van het Lotto-algemeen klassement. Voorts is er ook nog het Bank van de Post-puntenklassement, het Nissan-rushesklassement en het Synergie Interim-jongerenklassement. De federale overheid schenkt aan alle ritwinnaars een .BE trofee.

Bekijk het voorlopige deelnemersveld >>
Vorige berichten
09-05-2011 Gilbert hervat in Bank van de Post Ronde van België
04-05-2011 Ronde van België LIVE op één
14-02-2011 Bank van De Post Ronde van België toont vele gezichten