U bezoekt momenteel editie 2007 van de website van de Ronde van BelgiŽ.

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
Boonen slotrit, Gusev eindwinnaar
Tom Boonen heeft de slotrit van de Ronde van BelgiŽ gewonnen. Tornado Tom was de snelste in een massasprint in Putte. De zwarte leiderstrui van Vladimir Gusev kwam nooit in gevaar in een etappe die gekleurd werd door een lange vlucht van een viertal.

Boonen baas in Putte! (foto photonews)
Vladimir Gusev
, die de macht greep in de tijdrit in Herzele, begon met 39 seconden voorsprong als leider aan de slotrit tussen Aywaille en Putte. Na 19 km was de eerste succesvolle vlucht een feit: Mertens, Van Mingeroet, Sijmens en Reus reden weg uit het peloton.

Mertens was de best geplaatste vluchter (17de op 4:24 van Gusev), de overige 3 vormden geen bedreiging voor het klassement. Het peloton liet de vlucht dan ook begaan. In de kopgroep was de verstandhouding niet echt goed. Sijmens en Reus probeerden zonder succes weg te rijden van hun metgezellen. Met z'n vieren zongen ze het uit tot 10 voor de meet.

In het peloton hadden Discovery Channel (voor leider Gusev) en Quick Step-Innergetic (dat wel zin had in een massasprint) het meeste werk opgeknapt in de gestage achtervolging. Met nog 10 km te gaan kon de echte finale beginnen.

Het tempo ging ferm de hoogte in, een ultieme aanvalspoging van Kuyckx op 2 km van de meet was tevergeefs. We kregen een massasprint in Putte en Boonen was op de afspraak. Tornado Tom had deze etappe op voorhand aangestipt en werd door zijn ploegmaats prima gelanceerd. Om het zelf af te maken met anderhalve fietslengte voorsprong. Van Hummel was tweede, Davis derde. 

Gusevs leiderstrui kwam nooit in gevaar. De Rus is de eindwinnaar van de Ronde van BelgiŽ 2007 en volgt Tjallingii op. De Nederlander bevestigde met een tweede plaats, Hoste maakte het eindpodium compleet.
 
Editie 2008: 27 mei - 1 juni
De Ronde van BelgiŽ vindt in 2008 plaats van 27 mei tot en met 1juni. Noteer de datum alvast in je agenda!
Gusev: 'Verschil gemaakt in tijdrit'
De eindwinnaar van de Ronde van BelgiŽ 2007 heet Vladimir Gusev. De Rus volgt Maarten Tjallingii op, die bevestigde met een tweede plaats. Leif Hoste maakte het podium compleet. "Makkelijk was het toch niet", analyseerde Gusev.
Het eindpodium: Tjallingii (tweede), winnaar Gusev en Hoste (derde) (foto photonews)
In de eindstand heeft de Rus 39 seconden voorsprong op Tjallingii. "Ik maakte het verschil in de tijdrit in Herzele en daarna kon ik samen met mijn sterke ploeg de voorsprong vasthouden. Ik heb sinds Herzele geen enkel slecht moment gehad", sprak Gusev.

"Prachtig dat ik de eindzege pak in deze Ronde van BelgiŽ, een mooie koers die echt leeft bij de mensen. Ontzettend veel volk langs de kant hier. Makkelijk was het zeker niet, want het ging erg snel."
 
"Ik heb van deze Ronde geleerd dat mijn vorm goed zit. En ik besef dat ik bergop nog wat moet bijtrainen. Nu hoop ik natuurlijk op een Tour-selectie, maar dat beslist de ploegleiding", besloot hij.
Boonen: 'Meer dan tevreden'
"Mooie opsteker deze zege", sprak Tom Boonen na zijn sprintoverwinning in Putte. "Ik ben echt tevreden over het verloop van deze Ronde van BelgiŽ. Ook als ploeg hebben we gedaan wat we moesten doen."
"Ik was aan deze Ronde van BelgiŽ gestart met veel vraagtekens. Die zijn nu grotendeels verdwenen. Ik weet dat ik nog veel werk voor de boeg heb voor de Tour, maar het wordt geen onbegonnen werk", sprak Boonen.

"Ik heb geen last gehad van mijn blessures in de sprint, ik kon en moest voluit gaan. Precies of de wind altijd op kop staat hier en ook de laatste strook is vals plat. De barst in mijn teen blijft zeer doen, maar dat zal de komende weken nog zo blijven."

"Deze overwinning is een mooie opsteker in mijn Tour-voorbereiding. Ik vind dat we met de ploeg een sterke Ronde hebben gereden, alleen de eindoverwinning ontbreekt. Rosseler heeft een sterke koers gereden, maar kende in de koninginnenrit een slecht moment."

"Voor de rest viel ook mij de prestaties van de jonge Belgen op. Dat Van Avermaet een toptalent was, wisten we al. Ook Meersman, die veel werk moest opknappen, manifesteerde zich", analyseerde de Quick Stepper.

"Nu naar de Dauphinť en daarna puur op snelheid trainen voor de Tour. En dan hopen dat het daar in Frankrijk eindelijk eens meezit", besloot hij.
Vorige berichten
03-06-2007 'Maximaal haalbare eruit gehaald'
02-06-2007 Gesink: 'Eerste profzege meteen een mooie!'
Gesink maakt verschil op La Redoute
Gusev: 'Zeker van eindzege'
01-06-2007 Gusev: 'BelgiŽ is mijn tweede thuis'
Gusev raast naar leiderstrui in Herzele
Race tegen de tijd in Herzele