Nieuws

Brown is 'in shock', D'hoore ziet sprint van 'stervende zwanen'

25.03.2021

Indrukwekkend! Met een straffe solo heeft Grace Brown met de Oxyclean Classic Brugge-De Panne haar eerste wedstrijd in de WorldTour gewonnen. De Australische moest na de finish even in haar arm knijpen. "Ik kan niet geloven dat ik hier gewonnen heb."

Lees meer

Brown rondt straffe solo af in Oxyclean Classic Brugge-De Panne

25.03.2021

Primeur in de Oxyclean Classic Brugge-De Panne. Na drie keer een massasprint of groepssprint kregen we in de vierde editie van deze Lotto Women Classic een sterk solonummertje te zien. De auteur daarvan was de Australische Grace Brown!

Lees meer

Bennett: 'Eindelijk eerste zege in eendagswedstrijd in WorldTour'

24.03.2021

Sam Bennett heeft met verve de favorietenrol in de Oxyclean Classic Brugge-De Panne ingelost. Voor de Ierse sprinter van Deceuninck-Quick Step was het al de vijfde overwinning van het seizoen. ?Een belangrijke zege op Belgische bodem?, aldus Bennett.

Lees meer

Bennett klopt Philipsen in Oxyclean Classic Brugge-De Panne

24.03.2021

Sam Bennett heeft de Oxyclean Classic Brugge-De Panne gewonnen. In een massasprint haalde de Ierse topfavoriet het voor Jasper Philipsen en de Duitser Pascal Ackermann.

Lees meer

Tweede keer D'hoore, Wild of Wiebes of nieuwe naam op erelijst?

23.03.2021

Donderdag komen in Brugge 144 vrouwen aan de start van de vierde editie van de Oxyclean Classic Brugge-De Panne. Met Jolien D'hoore, Kirsten Wild en Lorena Wiebes tekenen alle vorige winnaressen ook dit jaar present. Wie wordt de eerste met twee streepjes achter haar naam op de erelijst van deze topkoers uit de UCI Women's World Tour? Of krijgen we een nieuwe naam op het hoogste schavotje? Aan kanshebbers geen gebrek ...

Lees meer

Tom Steels: 'Prachtige koers, belangrijk om vooraan en gefocust te blijven'

22.03.2021

Met de Oxyclean Classic Brugge-De Panne strijkt de UCI WorldTour woensdag opnieuw op Belgische bodem neer. De drievoudige passage door De Moeren bepaalt het karakter van deze koers voor sterke en snelle mannen. Bij Deceuninck - Quick-Step weten ze hoe ze het woensdag moeten aanpakken. "Het wordt belangrijk om vooraan en gefocust te blijven", aldus sportdirecteur Tom Steels.

Lees meer

Topsprinters tekenen massaal present in Oxyclean Classic Brugge-De Panne

18.03.2021

Sam Bennett, Elia Viviani, Tim Merlier, Jasper Philipsen, Fernando Gaviria , Giacomo Nizzolo, ... Maar ook Lorena Wiebes, Kirsten Wild, Amy Pieters, Jolien D'hoore en Lotte Kopecky. Aan topsprinters geen gebrek in de Oxyclean Classic Brugge-De Panne. Op woensdag 24 maart (mannen) en donderdag 25 maart (vrouwen) weten we wie de beste is in deze UCI WorldTour-wedstrijd dwars door De Moeren.

Lees meer

De historiek en heroïek van De Moeren ... 'daar waar het peloton in duizend stukken scheurt'

15.03.2021

Tijdens de Oxyclean Classic Brugge-De Panne op woensdag 24 maart moeten de mannen drie keer de verschrikkelijke wind in De Moeren trotseren. Een dag later zullen de vrouwen twee keer 'ten oorlog' trekken in deze historische poldervlakte in Veurne. Ex-winnaar Guillaume Van Keirsbulck is lyrisch over het parcours en getuigt over de heroïek van De Moeren.

Lees meer