X

Nuit de la Lune

AG Nuit de la Lune 42km

AG Nuit de la Lune is een unieke, ingetogen wandelmarathon bij volle maan. Deze wandelmarathon van 42km vindt plaats in de nacht van 4 op 5 juli 2020. Tijdens deze tocht ontdek je de prachtige natuur van Waals-Brabant in een ongeziene setting en op een manier zoals je nog nooit hebt beleefd. De wandelmarathon vertrekt aan de Sport Village Country Club in Lasne en komt hier ook terug aan. Er wordt gestart bij zonsondergang en gefinisht bij zonsopgang.

De organisatie vraagt de deelnemers om stilte te respecteren en elke vorm van competitiviteit te vermijden. Samen wandelen we onder het maanlicht en genieten van de rust, de natuur en de geuren van een heerlijke zomernacht.

AG Sundown Walk 12km

Wens je liever te genieten van een kortere wandeling dan is de AG Sundown Walk zeker iets voor jou. Deze wandeling van 12km start eveneens aan de Sport Village Country Club van Lasne en komt hier ook terug aan. Deze wandeling start om 20u zodat deelnemers finishen bij zonsondergang.

INFO INSCHRIJVEN

AG Nacht van de Maan - Nuit de la Lune, een dubbele wandelmarathon bij volle maan!

Met de AG Nacht van de Maan en de AG Nuit de la Lune staat er op zaterdag 4 juli een uniek dubbelevent voor wandelaars op het programma. In Halle-Zoersel en in Waterloo wordt er tegelijkertijd onder het sfeervolle heldere licht van volle maan een prachtig parcours van 42 km uitgetekend. Wie het liever wat rustiger aan doet, kan ook voor een kortere maar minstens even gezellige tocht kiezen.

Lees meer

PRAKTISCHE INFO

Klik op de titels hieronder voor meer info.

Nuit de la Lune

Zaterdag 4 juli

 • Vanaf 18u: afhalen startnummers
 • 19u-20u: pastabuffet
 • 22u: start

Zondag 5 juli

 • 5u30: opening finish + start ontbijt
 • 9u: sluiting finish
 • 9u30: einde event/ontbijt

Sundown Walk

Zaterdag 4 juli

 • Vanaf 18u: afhalen startnummers
 • 20u: start
 • 23u: sluiting finish

Start & finish

Sport Village Country Club
Vieux chemin de Wavre 117
1380 Lasne

Startnummers worden niet opgestuurd, maar kunnen ter plaatse afgehaald worden op de eventsite vanaf 18u.

Adres:
Sport Village Country Club
Vieux chemin de Wavre 117
1380 Lasne

Ten laatste 1 week voor het evenement krijgen alle individueel ingeschreven deelnemers een bevestigingsmail met daarin hun persoonlijk nummer. Met dit nummer kan men ter plaatse het startnummer afhalen aan de voorinschrijvingsstand.

 • Unieke herinneringsmedaille
 • Heerlijk sunrise-ontbijt aan de finish
 • Bewaarplaats sporttassen & bewaakte vestiaire
 • Kwalitatieve bevoorradingen & medische verzorging onderweg
 • Sportinez verzekering tijdens de wedstrijden. Klik hier voor meer info.
 • Een fles bier 'Paix Dieu' (75cl)
 • Herinneringsmedaille
 • Bewaarplaats sporttassen & bewaakte vestiaire
 • Kwalitatieve bevoorrading & medische verzorging onderweg
 • Sportinez verzekering tijdens de wedstrijden. Klik hier voor meer info.
 • Een fles bier 'Paix Dieu' (75cl)

Op het parcours bevinden zich voldoende kwalitatieve bevoorradingen zodat deelnemers op tijd energie kunnen bijtanken.

 • 42 km - 7 bevoorradingen
 • 12 km - 1 bevoorrading

Het 'AG Nuit de la Lune' - T-shirt is te bestellen bij inschrijving of is ter plaatse aan te kopen (zolang de voorraad strekt)

Het is een functioneel sportfit T-shirt (geen katoen!), er zijn vrouwen -en mannenmaten beschikbaar. Opgelet, de vrouwenmaten vallen klein. Heb je normaal een Medium als kledingmaat, bestel dan een Large.

Je kan bij de inschrijving aanduiden of je een pastamaaltijd wenst voor de start van de AG Nuit de la Lune 42km.

Bewaring sporttas:

Losse kledingsstukken of plastic zakken worden niet aanvaard. Zorg dus dat je een goedsluitende (sport)tas meebrengt om je spullen in op de bergen. Geen waardevolle spullen achterlaten aub!

Wij zijn niet verantwoordelijke voor diefstal of beschadiging van je achtergelaten materiaal.
Er zijn kleedkamers en douches beschikbaar aan de start/finish.

Meer info volgt later

PARCOURS

Nog even geduld! Het parcours is in volle ontwikkeling. Een ding is zeker! Het wordt een prachtig parcours dat zal lopen op de grondgebieden van de gemeenten Waterloo, Lasne, Eigenbrakel en Genepiën met een ruim aanbod aan mooie wandelpaden en trails.

FAQ

Klik op de titels hieronder voor meer info.

Jazeker! Zeker de Sundown Walk is geschikt om met de hond te stappen. Voor de Dag van de Zon raden we aan om je hond enkel mee te nemen als die getraind is voor dergelijke afstanden. Is het warm weer op 4 juli, doe je hond dan een plezier en laat hem thuis. Tijdens de Nacht van de Maan mag je hond ook mee, maar ook hier geldt dat hij getraind moet zijn voor dergelijke afstand. En niet angstig is in het donker uiteraard. Onnodig te zeggen dat je hond steeds aangelijnd moet zijn en dat je voorzien moet zijn van poepzakjes (en ze ook daadwerkelijk gebruiken uiteraard).

Het is een gevarieerd parcours, 60% offroad. Sommige stukken zijn erg moeilijk met de rolstoel, dat is wat weersafhankelijk.

Met een kinderwagen met stevige grote wielen is het zeker te doen! De Sundown walk is zeker en vast buggy-vriendelijk!

Ja, we voorzien ook een vegetarische pasta.

Nee, dat is helaas onmogelijk. De borstnummers zijn pas klaar de donderdag voor de tocht, op de post doen heeft dus geen zin, want je borstnummer zou pas na het event bij jou in de brievenbus vallen.

Kinderen onder de 6 jaar mogen gratis mee onder begeleiding van een ouder.

Jazeker. Hou er wel rekening mee dat de rustposten misschien nog niet open zijn als je daar passeert als loper. De openingsuren van de rustposten zijn gebaseerd op het tempo van wandelaars.

Wat neem ik mee?

 • Goede (ingelopen) wandelschoenen en wandelkousen (eventueel een extra paar voorzien om te kunnen wisselen onderweg)
 • Aangepaste kledij (regenkledij/bescherming tegen de zon)
 • Drinkbus en/of herbruikbare beker (geen wegwerpbekers beschikbaar, we proberen zo weinig mogelijk afval te hebben)
 • Eventueel extra tussendoortjes
 • Eventueel medicatie indien nodig
 • Een zaklamp/hoofdlamp in geval van nood en een fluo hesje voor 's morgens en 's avonds (hoe minder licht, hoe beter de ervaring)
 • Iets extra voor 's nachts aan te doen als het frisser wordt

Voorbereiding & training

De organisatie raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en het tempo dat je je lichaam wil opleggen.

Het voorleggen van een medisch attest is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij doorkrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt hieraan geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je HIER.

Goede doel

Stap darmkanker de wereld uit!

De vzw Stop Darmkanker is een non-profitorganisatie die iedereen wil overtuigen van het belang van vroegtijdig opsporen van darmkanker.

Informatie en voorlichting zijn cruciaal voor een ziekte waar 1 op 20 Belgen ooit mee geconfronteerd wordt. Jammer genoeg is de kennis over deze problematiek nog onvoldoende. Iedere dag wordt bij 23 Belgen de diagnose van darmkanker gesteld. Iedere dag verliezen 9 families een dierbare aan darmkanker. Het goede nieuws is dat je meer dan 90% kans op genezing hebt als darmkanker in een vroege fase gevonden wordt.

Een gezonde levensstijl speelt ook een belangrijke rol in de preventie van darmkanker. Naast het vermijden van overgewicht, roken en overmatig alcoholgebruik zijn een gezonde en evenwichtige voeding en regelmatige lichaamsbeweging heel belangrijk.

Jouw deelname aan de "AG Nacht van de maan" is niet alleen belangrijk voor jezelf. Dankzij jouw steun kunnen we nog meer acties voeren en darmkanker hopelijk ooit een halt toeroepen.
We zijn er van overtuigd dat darmkanker een zeldzame ziekte kan worden.

#samensterk

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE

Golazo Sports
Schoebroekstraat 8
3583 Paal-Beringen
België
Golazo