Sport.be

Veldrijden

Geen WK mountainbike in juni

27.03.2020 | Erik Duchateau

Golazo

Het WK mountainbike in het Duitse Albstadt wordt vanwege de coronacrisis uitgesteld. Dat maakte de organisatie vrijdag bekend op de website van het evenement.

De wereldkampioenschappen stonden van 25 tot 28 juni op het programma. De voorbije weken werden al heel wat mountainbikewedstrijden geannuleerd. Tot op heden bleef enkel nog de Wereldbekerwedstrijd in Andorra, van 19-21 juni over.

"Gezien de huidige kritische situatie met de wereldwijde verspreiding van het coronavirus, met verstrekkende reisbeperkingen, kan een WK - net zoals andere grote kampioenschappen - niet worden georganiseerd op deze datum", meldt de organisatie, die hoopt het WK later op het jaar toch te laten doorgaan. Ook het voorjaar van 2021 is een optie.

"Volgende week zullen we via een video-overleg tussen alle betrokkenen nagaan hoe het nu verder moet", gaat het verder. "Ofwel verleggen we het WK naar de herfst van 2020, wat door het weer een risico met zich meebrengt, ofwel vindt het plaats in 2021, maar dan moet wel nog overleg gepleegd worden met het Italiaanse Val di Sole, plaats van het WK in 2021 in principe."

Voor Belgische toppers als Githa Michiels en Jens Schuermans is dit een nieuwe streep door de rekening. Zij zagen eerder ook al de Olympische Spelen uitgesteld worden naar 2021.

Hetzelfde geldt voor de Nederlandse alleskunner Mathieu Van der Poel. De winnaar van onder meer de Amstel Gold Race, de Brabantse Pijl en het WK veldrijden droomde van olympisch mountainbikegoud op de Spelen en ziet nu ook het WK wegvallen. Vorig jaar was hij er niet bij op het WK mountainbike om zijn WK op de weg in Yorkshire niet te hypothekeren.

OOK ALVARADO BAALT

Ook wereldkampioene veldrijden Ceylin del Carmen Alvarado zal balen. De Nederlandse wilde deelnemen aan het WK mountainbike in Albstadt.

"Ik wil me in de zomer meer op het mountainbiken richten, omdat ik wil meedoen aan het mountainbiken tijdens de Spelen van Parijs in 2024", zei de Nederlandse donderdag in een video van haar team Alpecin-Fenix op Instagram. Avarado noemt het een langer proces om zich daarop voor te bereiden, waarin ze nog aan haar techniek moet werken.

"Ik moet nog veel ervaring opdoen en mijn startpositie bij de wedstrijden is nog niet zo goed, dus ik moet meer punten verzamelen in de wedstrijden", legde ze uit. "Mijn doel is om top 15 te eindigen op het WK in Albstadt."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer