Sport.be

Veldrijden

Bosmans voorlopig geschorst na positieve plas op BK veldrijden

14.02.2020 | Quinten Lafort

Belga

Veldrijder Wietse Bosmans is voorlopig geschorst. Hij heeft na afloop van het BK in Antwerpen op 12 januari bij een dopingcontrole afwijkende resultaten laten optekenen. Dat bevestigt de renner vandaag in een persbericht.

Wietse Bosmans eindigde op het BK velrijden als veertiende en kroonde zich tot Belgisch kampioen bij de elite zonder contract. De veldrijder zegt niets verkeerd te hebben gedaan en "wil er alles aan doen" om zijn onschuld aan te tonen. Het NADO en Wielerbond Vlaanderen brachten Bosmans woensdag (12 februari) op de hoogte van het afwijkende resultaat.

In een reactie op zijn Twitterpagina verdedigt Bosmans zich. "Ik ben ervan overtuigd dat dit een storm in een glas water wordt, aangezien ik niets heb misdaan", schrijft Bosmans. "Wie mij kent, weet dat ik recht in mijn schoenen sta. Al heel mijn carrière beoefen ik mijn sport met veel passie en doe ik dat op een zuivere manier. Ik heb al talloze keren moeten terugvechten na pech en ziekte, en dat ga ik nu ook doen. Ik kan mezelf recht in de spiegel kijken, en dat is het belangrijkste. Met hulp van familie, vrienden en supporters ben ik altijd kunnen terugkeren. Ik hoop dat ze nu ook het geloof in mij behouden en achter mij blijven staan. Ook voor mijn sponsors is het jammer. Ik ga er alles aan doen om mijn onschuld aan te tonen."

Bosmans wordt juridisch bijgestaan door Johnny Maeschalck en Kristof De Saedeleer. De veldrijder kondigde in december de oprichting van zijn eensmansploeg SpotIT-Isorex aan. Hij won afgelopen seizoen drie kleinere crossen (Täby, Stockholm, Kosice). Als belofte veroverde Bosmans twee keer WK-zilver en de Belgische titel. Maar die lijn kon hij bij de profs niet doortrekken, onder meer omdat hij te kampen kreeg met de ziekte van Lyme.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer