Sport.be

Veldrijden

Veldrit in Merksplas dan toch afgelast

09.02.2020 | Ward Bollen

Belga

De eerste organisatie van de Superprestige-veldrit in Merksplas zal niet doorgaan omwille van de storm Ciara. Dat hebben de veiligheidsdiensten en organisatie zondagochtend beslist.

Lange tijd leek de veldrit toch door te gaan, want zaterdagavond werd nog beslist om de wedstrijden van de dames en heren elite te vervroegen. De eerstejaarsnieuwelingen gingen zondagochtend om 9u50 nog van start, maar de koers werd stopgezet. 

"De Superprestige wordt afgelast", vertelde Annick Smeulders van de organisatie. "Dat hebben we na overleg beslist. Veel kunnen we er niet over kwijt. Het is jammer, maar het weer noodzaakt ons om deze maatregel te nemen. We moeten de cross annuleren met het oog op de veiligheid van de renners, de vrijwilligers en de supporters. We willen hen niet in gevaar brengen."

Merksplas was nieuw op de kalender van de Superprestige. De Superprestige zal dit seizoen dus één wedstrijd minder tellen dan oorspronkelijk gepland, want volgende week vindt in Middelkerke al de slotmanche plaats. Laurens Sweeck heeft bij de heren elite één punt voorsprong op Eli Iserbyt. Ceylin Alvarado is leider in het klassement bij de dames met vijf punten meer dan Yara Kastelijn.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer