Sport.be

Veldrijden

Kastelijn afgevoerd naar ziekenhuis na val met Van Anrooij

05.02.2020 | Gert-Jan Weyters

Belga

De Nederlandse Shirin van Anrooij zal zich haar achttiende verjaardag wel anders voorgesteld hebben. De jarige kersverse wereldkampioene bij de junioren kwam nog voor halfcross samen met haar landgenote Yara Kastelijn zwaar ten val tijdens de Parkcross van Maldegem. Kastelijn bleef een tijdlang liggen en werd wat later afgevoerd naar het ziekenhuis van Eeklo voor verder onderzoek.

"Annemarie Worst was gaan versnellen toen Yara Kastelijn een gat indook dat er volgens mij niet was", legde Van Anrooij uit. "Hierdoor kwamen we beiden ten val. Het ging heel snel. Ik wou in eerste instantie nog direct mijn weg verderzetten, maar ik voelde een pijnscheut aan de knie. Bovendien was er heel wat schade aan mijn fiets en stond mijn zadel helemaal scheef. Verder rijden had geen enkele zin meer, waardoor ik het zekere voor het onzekere nam en voortijdig afstapte. Er komen immers nog crossen aan en daar wil ik fit aan de start staan."

Yara Kastelijn bleef een tijdlang liggen en werd dan met de ziekenwagen afgevoerd naar het ziekenhuis. "De spoedarts was vrij snel ter plaatse en die kon ons al melden dat Yara Kastelijn meer dan waarschijnlijk geen breuken had opgelopen bij haar val", reageerde Bart Wellens, sportdirecteur bij het 777-team van Kastelijn. "Toch vond men dat een verdere controle van haar blessures aan de heup en rug aan de orde waren. Ikzelf heb de val niet gezien, maar ik kreeg wel te horen dat het een fikse smak was. Hopelijk valt alles wel mee."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer