Sport.be

Veldrijden

Belgisch kampioen Sweeck en WB-winnaar Aerts toppen deelnemersveld Parkcross

04.02.2020 | Gert-Jan Weyters

Belga

Morgen woensdag staat in Maldegem de voorlaatste wedstrijd van de Ethias Cross op de agenda. Met mooi volk aan de start. Laurens Sweeck, Toon Aerts en Eli Iserbyt toppen het deelnemersveld. Bij de dames neemt Sanne Cant het op tegen de Nederlandse toppers. Met Ryan Kamp, Marion Norbert Riberolle en Shirin van Anrooij staan drie wereldkampioenen aan de start.

Wereldkampioen Mathieu van der Poel en Tim Merlier hebben in Dübendorf een punt achter hun veldritseizoen gezet. En ook Ceylin del Carmen Alvardo neemt morgen een dagje rust. Maar de organisatoren in Maldegem zijn er wel in geslaagd de rest van de wereldtop naar Oost-Vlaanderen te halen.

Zo starten bij de mannen onder meer vijf van de zeven WK-geselecteerde Belgen, inclusief Belgisch kampioen Laurens Sweeck, Toon Aerts (eindwinnaar Wereldbeker) en Eli Iserbyt (die vier WB-manches won). Zij zijn, samen met Michael Vanthourenhout en Quinten Hermans, de grote favorieten voor de zege in Maldegem. Ook Lars van der Haar en Corné van Kessel zijn gebrand op een goed resultaat.

Al worden alle profs uitgedaagd door Ryan Kamp. De Nederlander kroonde zich zaterdag tot wereldkampioen bij de beloften en wil zich in Maldegem maar al te graag een keertje meten met de eliterenners. Ook zijn landgenoten Lars van der Haar en Corné van Kessel zijn gebrand op een goed resultaat.

Dames: met Norbert Riberolle en Van Anrooij

Bij de dames kijken we uit naar een duel tussen Belgisch kampioene Sanne Cant en de Nederlandse toppers Annemarie Worst, Yara Kastelijn en Denise Betsema, pas aan haar tweede wedstrijd toe sinds haar comeback. Zij krijgen in Maldegem het gezelschap van twee kersverse wereldkampioenen: belofte Marion Norbert Riberolle en junior Shirin van Anrooij die in september de overstap maakt naar de Telenet Baloise Lions.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer