Sport.be

Veldrijden

Aerts heeft vrede met de derde plaats

02.02.2020 | Niels Dirkx

Belga

Toon Aerts veroverde zondag in Dübendorf voor het tweede jaar op rij een bronzen WK-medaille. Net als in Bogense was Mathieu van der Poel te sterk. "Ik moest echt 'scharrelen' om mee te kunnen met Mathieu in die eerste meters, daar blaas ik mezelf een beetje op. Ik had hem liever wat langer gevolgd, maar helaas. Uiteindelijk pak ik wel nog brons en daar kan ik mee leven."

"Mathieu legde vanaf de eerste meters in het slijk zo'n hoog tempo op, dat ik echt moeite had om te volgen, het was scharrelen om mee te kunnen en dat kostte krachten. Nu goed, de afspraak was vooraf dat we gingen koersen om te winnen. Hoe zeggen ze dat ook: 'de dood of de gladiolen', strijdend ten onder gaan, en dat heb ik geprobeerd, maar daar moest ik wel even van bekomen", zei Aerts, die het zilver aan de Brit Tom Pidcock moest laten.

"Bij de aanval van Pidcock had ik dus niet meteen een antwoord in de benen. Later in de wedstrijd draaide het wel weer beter, kon ik even terugkomen op hem, maar ik reed me dan vast in een diep spoor en dan was de koers om de zilveren medaille gereden. Hoedje af, hij was echt sterk vandaag. Pidcock had duidelijk naar dit WK gepiekt. Uiteindelijk pak ik brons, ik eindig tussen drie toptalenten (Wout van Aert werd vierde, red) over wie de hele wielerwereld praat. Daar ben ik trots op, maar ik geef toe: ik had Mathieu graag iets langer gevolgd, er was geen enkel moment dat ik met hem in koers zat om hem te volgen. Hij legde ons meteen 'op de rooster'. Dat vind ik een beetje spijtig. Vorige week in Hoogerheide kon ik zijn eerste versnelling wel beantwoorden, nu lukte dat niet."

Aerts vond het een heel lastig WK. "Een van de zwaarste crossen van het seizoen, er was geen enkel moment dat je even de benen kon stilhouden. Enkel in de afdaling van de bruggen kon je even bekomen, maar dan volgden er daarna meteen gladde bochten op het asfalt waar je moest opletten. Dus het was echt een uur afzien en naar mijn gevoel een vrij lange koers, ik was helemaal leeg."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer