Sport.be

Veldrijden

Van Aert: 'Jammer voor mijn statistiek'

02.02.2020 | Niels Dirkx

Belga

Wout van Aert stelde vooraf dat hij op het WK veldrijden tevreden zou zijn met een plek in de top vijf. Hij finishte uiteindelijk als vierde. Toch was hij ontgoocheld na afloop. "Ik hoopte eigenlijk echt wel op dat podium, dan had ik voor de negende keer op het podium gestaan in mijn negende WK. Nu komt daar een eind aan."

Van Aert moest starten op de derde rij, maar schoof wel snel op. "Het zat me eindelijk eens mee. Er was meteen een gaatje en ik zat vrij snel in de top tien. Als ik zie hoe Mathieu iedereen versmacht heeft, was het misschien niet zo slecht om een beetje vanop de tweede rij die eerste ronde te rijden. Het duurde een tijdje vooraleer ik goed kon aansluiten bij die achtervolgers en daarna kwam ik snel in mijn ritme", stelt hij. "Toen streed ik voor het podium, dus ik ben teleurgesteld dat een lekke band me terugslaat in de voorlaatste ronde. Plots kwam ik niet meer vooruit. Ik moest op bepaalde stukken lopen waar dat voorheen niet het geval was. Ik had niet meteen door wat er aan de hand was en voor ik het wist viel ik sterk terug en waren mijn benen ook om zeep. Jammer, anders was het echt nog een spannende strijd geweest om die bronzen medaille met Toon, nu zat dat er niet meer in."

Vierde, dat was in de vooraf beoogde top vijf. "Klopt, maar toch ben ik ontgoocheld. Het is voor het eerst in negen jaar dat ik niet op het podium sta van een WK. Alle andere keren lukte me dat wel en nu niet. Er komt nu een eind aan die statistiek door pech en dat vind ik echt jammer."

Het parcours in Dübendorf lag er helemaal anders bij dan tijdens de verkenning van vrijdag. "Klopt. Het was echt moordend vandaag door die modder, er kwam niet te veel tactiek bij kijken, je moest proberen om niet over je toeren te gaan."

Van Aert komt terug na een zware val in de Ronde van Frankrijk en moest lang revalideren. Hij reed pas zijn eerste cross op 27 december in Loenhout. Is hij dan niet tevreden dat hij alsnog het WK haalde en vierde werd? "Misschien, maar als je elke dag zo gaat denken, dan leef je in het verleden en daar kom je niet ver mee. Het is niet dat ik elke dag wakker word en op mijn borst klop en denk: 'ik ben goed bezig'. Op een gegeven moment moet je verder durven kijken en daar ben ik nu intussen al mee bezig."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer