Sport.be

Veldrijden

Nys: 'Ik heb hier geen woorden voor'

02.02.2020 | Niels Dirkx

Belga

Thibau Nys is de nieuwe wereldkampioen bij de junioren. Nys junior ging er zondag vandoor iets voor halfweg cross en soleerde naar de finish in een nat en modderig Dübendorf. Met Lennert Belmans en Emiel Verstrynge kleurde het podium volledig Belgisch. Jenthe Michiels eindigde als zevende.

"Ik heb er geen woorden voor", zegt hij in een eerste reactie voor de camera's. "Ik wist dat ik in goede vorm ben, maar op dit parcours was ik niet zeker hoe ik zou rijden: ik opende de wedstrijd, versnelde en had een klein gat. Daarna gaf ik alles wat ik in me had."

De zeventienjarige Nys won eerder de Belgische en Europese titels en pakte de eindzege in de Wereldbeker. Hij was de grote favoriet in Zwitserland. "Er was veel druk, ik was de grote favoriet en er was wel wat stress, maar dit is een parcours waar de sterkste wint en vandaag was ik de sterkste."

België bezette het volledige podium. "Hier hebben we de hele week van gedroomd en we brengen het voor elkaar. Ik heb er geen woorden voor."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer