Sport.be

Veldrijden

Alvarado: 'Ik heb er geen woorden voor'

01.02.2020 | Marnick Claes

Belga

Ceylin Alvarado werd in Zwitersland wereldkampioene in het veldrijden. "Ik had in de laatste ronde niet meer verwacht dat ik zou winnen", zegt Alvarado.

In de slotfase leek ze het niet meer te halen, maar uiteindelijk was het dan toch prijs voor Ceylin Alvarado. "Ik had in de laatste ronde niet meer verwacht dat ik zou winnen, maar het tempo zakte weer even. Ik kon mijn ultieme 'move' maken en bij Annemarie blijven tot in het slot. In de sprint ga ik haar nog net voorbij. Ongelooflijk", laat Alvarado weten. 

Annemarie Worst werd tweede terwijl Lucinda Brand de derde plaats veroverde, wat een volledig Nederlands podium is. "Het is heel mooi om een volledig Nederlands podium te hebben, al denk ik wel dat Lucinda en Annemarie teleurgesteld zullen zijn. De verschillen waren klein en ik ben echt super gelukkig dat ik aan het langste eind trek en hier win na een bijzonder spannende strijd. Ik heb al even gesproken met de andere meisjes, hen troosten lukte nog niet, maar ik weet hoe het voelt. Het is me ook al overkomen om te verliezen na een spannende cross. Vorige week nog glipte de Wereldbeker uit mijn handen na een val in het slot, en dit is het WK, dus dat komt nog harder aan", zegt Alvardo. 

Na Nederlands kampioene is ze nu ook wereldkampioene. "Na de Nederlandse titel dacht ik: 'Why not?' Waarom zou ik niet naar het WK voor elite gaan en dat blijkt de beste keuze. Dit was al een goed seizoen en nu volgt de kers op de taart. Geweldig. 
Ik hoop dat ik met deze regenboogtrui nog meer een voorbeeld kan zijn voor de jeugd. Vandaag heb ik alvast een grote stap gezet alweer en ik hoop dat dit meisjes kan inspireren om op de fiets te kruipen", besluit Alvarado. Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer