Sport.be

Veldrijden

Cant: 'Dit was al een kutseizoen, nu komt daar nog een kut-WK bij'

01.02.2020 | Marnick Claes

Belga

Sanne Cant had een complete off-day op het WK veldrijden in Zwitserland. Ze werd pas twaalfde op meer dan drie minuten van wereldkampioene Ceylin Alvarado. "Ook ik had dit resultaat niet verwacht" zegt Cant.

Het zit Sanne Cant al een volledig seizoen niet mee en ook op het WK was dat zo. "Dit was al een seizoen om snel te vergeten, het was al een kut-seizoen, ik heb er een kut-WK aan toegevoegd. Het is wat het is, ik kan dit niet veranderen, maar ik was niet naar hier gekomen om twaalfde te worden. Ik was tot gisteren, deze ochtend, tot zelfs voor de start zelfs optimistisch, ik zag het echt wel zitten. Al was ik ook niet naïef, het is niet dat ik het helemaal niet zag aankomen, daarvoor ben ik ook iets te oud geworden intussen. Maar je moet er wel altijd in geloven en dat ben ik blijven doen, tot voor de start. Het is logisch dat als je na drie jaar die trui moet afgeven dat je dan even ontgoocheld bent", laat Cant weten. 

Tijdens haar voorbereiding had echter geen slecht gevoel. "Ook ik had dit resultaat niet verwacht. Deze week had ik nog het goede gevoel te pakken, ik dacht dat alles op schema zat, ik was er klaar voor, al wist ik ook wel dat ik vandaag een superdag nodig zou hebben om mee te doen. Dat gebeurde niet. Helaas, dat is het leven en daar is niets aan te doen. Morgen gaat de zon weer op. 
Mijn start was al echt slecht en de eerste halve ronde voelde ik me nog vrij goed, dus ik hoopte dat ik nog zou kunnen opschuiven, maar ik schoof naar achteren in plaats van naar voren. Ik kwam er niet meer door en na één ronde was het mij al duidelijk dat het niet in orde zou komen", zegt Cant. 

Woensdag zal Cant echter weer aan de start staan in Maldegem. "Woensdag start ik in Maldegem met mijn Belgische trui en die zal ik met fierheid dragen. Na het seizoen zullen we alles eens op een rijtje zetten en zien hoe ik het verder moet aanpakken", besluit Cant. Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer