Sport.be

Veldrijden

1, 2 en 3 voor Nederland, Alvarado is wereldkampioene

01.02.2020 | Marnick Claes

Ceylin Alvarado volgt Sanne Cant op als wereldkampioene veldrijden bij de vrouwen. Na een fantastische slot waarin Annemarie Worst, Lucinda Worst en Ceylin Alvarado elkaar naar de vaantjes reden, kon Alvarado zegevieren.

Het was snel duidelijk dat Nederland de wereldkampioene zou leveren. De vier Nederlandse dames, Annemarie Worst, Ceylin Alvarado, Lucinda Brand en Yara Kastelijn, hadden al snel een voorsprong van enkele seconden. Ellen van Loy was de beste Belgische op dat moment. Sanne Cant viel snel door de mand en na nog geen twee ronden had ze een achterstand van meer dan een minuut op de vier Nederlandse dames. 

Op het einde van de tweede ronde kwam er toch wat verschil vooraan. Kasteleijn moest de andere drie laten rijden. De jonge Nederlandse leek over haar toeren te hebben gereden en werd daarna zelfs nog voorbij gereden door Katie Compton. De drie vooraan waren aan elkaar gewaagd, maar wegens zadelbreuk moest Brand een kloofje laten. Nadat Brand weer was komen aansluiten, moest ze niet veel laten opnieuw achtervolgen. Brand was sterk en kon voor een tweede keer terugkeren. 

De laatste ronde was spannend van het begin tot het einde. Brand, Alvarado en Worst namen om de beurt de kop om als eerste over de laatste heuvel van het parcours te rijden. Het lukte Worst om er al eerste over te gaan, maar Alvarado zat niet ver achter haar. Worst rekende op haar sprint, maar Alvarado verraste haar en won zo het WK veldrijden bij de vrouwen. 

Ellen Van Loy was de beste Belgische op een achtste plaats. Laura Verdonschot kwam enkele seconden later over de meet en werd negende. Sanne Cant kwam uiteindelijk nog als twaalfde over de finish op 3 minuten en 32 seconden van Alvarado. Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer