Sport.be

Veldrijden

Vandeputte: 'Ik was niet goed genoeg'

01.02.2020 | Marnick Claes

Belga

Voor de beloften was het een teleurstellende dag op het WK veldrijden in het Zwitserse Dübendorf. Niels Vandeputte was de beste Belg op een zevende plaats. "Ik ging wel mee met dat groepje, maar ik was net niet goed genoeg", verduidelijkte Vandeputte.

In het begin van de koers reed Vandeputte nog vooraan, maar hij moest al snel lossen. "Ik hing altijd achteraan, moest iedere keer weer een klein gaatje dichtrijden en dat lukte wel, maar uiteindelijk moest ik dat bekopen en ging ik over mijn limiet. Ik had mezelf volledig opgeblazen en mijn benen liepen vol. Ik heb toch anderhalve ronde nodig gehad om weer op mezelf te komen. In de laatste ronde kwam ik er wel weer door, maar het kalf was toen al verdronken. Ik passeerde wel nog enkele jongens, maar een dichte ereplaats zat er niet meer in. Dat is jammer, ik had geen superdag en vond hier geen parcours op mijn maat, maar ik kwam niet naar hier voor een zevende plaats", laat Vandeputte weten. 

Voor het WK was bondscoach Svan Vanthourenhout nog hoopvol. "Met Timo Kielich en Niels Vandeputte hebben we wel podiumkandidaten. Ik denk dat we zeker zullen meedoen voor de medailles", liet Vanthourenhout nog weten voor de wedstrijd. Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer