Sport.be

Veldrijden

Van Anrooij grijpt met veel machtsvertoon eerste wereldtitel

01.02.2020 | Ward Bollen

Belga

In het Zwitserse Dübendorf is de Nederlandse Shirin van Anrooij zoals verwacht wereldkampioene veldrijden geworden bij de junioren meisjes. Haar landgenote Puck Pieterse pakte op ruime afstand de tweede plaats.

Al van in de start was het duidelijk dat de favorietenrol van Shirin van Anrooij nooit in gevaar zou komen. Ze pakte meteen de leiding en domineerde de hele wedstrijd. De voorsprong werd beetje bij beetje uitgebouwd. De organisatie besliste dat de meisjes vier ronden moesten afleggen en dat deed ze zonder enig probleem.

Haar landgenote Puck Pieterse was de enige die in de beginfase een beetje in haar spoor kon blijven, maar lang duurde dat niet. Van Anrooij won met 53 seconden voorsprong op Pieterse. De Amerikaanse Madigan Munro pakte het brons op 1'18" van de winnares. De Britse Couzens eindigde als vierde en een andere Nederlandse, Van Empel, maakte de top vijf rond op 2'12". Julie De Wilde was eerste Belgische op de tiende plaats, bij de start van de wedstrijd lag ze zelfs even op de zesde plek.

De amper 17-jarige Van Anrooij wordt een grote toekomst voorspeld op de weg en in het veld en is een product uit de stal van coach Marc Herremans. De Nederlandse bewees dit seizoen zelfs al haar mannetje te kunnen staan tussen de dames elite. Binnenkort maakt ze de overstap naar Telenet Baloise Lions.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer