Sport.be

Veldrijden

Bondscoach de Knegt wil rust rond team en laat Betsema thuis van WK

26.01.2020 | Ward Bollen

Belga

De Nederlandse veldritbondscoach Gerben de Knegt heeft laten weten Denise Betsema niet te selecteren voor het WK volgende week in het Zwitserse Dübendorf.

Betsema keerde zaterdag terug in competitie na een dopingschorsing van een half jaar. Ze eindigde meteen tweede in de Kasteelcross in Zonnebeke. Betsema (27) won vorige winter liefst vijftien crossen en pakte de vierde plaats op het WK. Aan het einde van het vorige seizoen testte ze tweemaal positief op het gebruik van anabole steroïden. Na een schorsing van zes maanden kon ze de UCI overtuigen dat de positieve testen te wijten waren aan een vervuild supplement. 

"Ik zeg niet meteen nee. Ik zal zondagavond een definitieve beslissing nemen", reageerde de Knegt eerder nog over een mogelijke WK-selectie van Betsema. Uiteindelijk bevestigde hij zondagvoormiddag dat hij rust wil rond het Nederlandse team en vasthoudt aan de vertrouwde namen van dit seizoen.

Betsema reageerde sereen op de niet-selectie aan het AD: "Ik respecteer de keuze. De Nederlandse vrouwen hebben zich het hele seizoen al bewezen." Betsema neemt zondag niet deel aan de Wereldbekercross in eigen land in Hoogerheide.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer