Sport.be

Veldrijden

Iserbyt is de sterkste in duel met Aerts: 'Ben bijzonder diep moeten gaan'

19.01.2020 | Marnick Claes

Belga

Eli Iserbyt heeft na een aantrekkelijke wedstrijd de wereldbeker manche in Nommay gewonnen. Toon Aerts legde hem wel het vuur aan de schenen.

Eli Iserbyt schrijft de voorlaatste wereldbeker manche op zijn naam. Toon Aerts reed geringe tijd alleen op kop, maar Iserbyt kon in de voorlaatste ronde bijbenen. Daarna werd het nog een heus spektakel. Beide renners gooide het tempo omhoog. Iserbyt bleek de sterkste en wint zo de manche in Frankrijk. Met nog één manche te gaan heeft Toon Aerts nog steeds een grote voorsprong in de Wereldbekerstand. Belgisch kampioen Laurens Sweeck reed als derde over de meet. 

Het was geen makkelijke namiddag voor Eli Iserbyt. "Dit was een bijzonder lange wedstrijd, maar wel een rondje dat op mijn lijf geschreven was. Toon Aerts toonde zich in de beginfase de sterkste en ik probeerde door wat fietswissels over te slaan steeds in zijn buurt te blijven en dat lukte ook", zegt Iserbyt. 

"Ik ben heel diep moeten gaan, echt blijven trappen, er blijven in geloven. Ik zag dat ik plots snel dichter kwam en voelde dat terugkeren mogelijk was. Dat lukte, maar ook daarna was het niet gemakkelijk. Ik had even een gaatje, maar hij keerde weer terug. In de laatste ronde raakte Aerts dan niet boven op die helling, waardoor ik weer kon aanpikken en daarna versnelde ik nog even en kwam er niet veel sprinten meer bij te pas. Dit doet heel veel deugd", besloot Iserbyt. Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer