Sport.be

Veldrijden

Worst: 'Heb het weer spannend gemaakt'

19.01.2020 | Marnick Claes

Belga

Door de wereldbeker manche in Nommay te winnen de strijd om de Wereldbeker voor de vrouwen weer spannend gewonnen. Annemarie Worst staat op vijf punten van Ceylin Alvarado. "Ik heb het weer spannend gemaakt", laat Worst weten.

De Nederlandse Annemarie Worst kreeg een zwaarder parcours voor de kiezen dan ze had gedacht. "Het lag er moeilijker bij dan bij de verkenning. Zondagochtend was het nog een snel rondje, nu verliep het wat moeizamer door de modder, lag het er iets gladder bij. Het was echt een felle strijd en we waren aan elkaar gewaagd. We konden niet bij elkaar wegrijden en ik had wel vertrouwen in mijn sprint: ik heb er een paar gewonnen dit jaar en het is fijn dat ik nu opnieuw mag juichen. Ik ben vooral blij dat mijn rug goed standhield, een goede zaak met het oog op het WK. Het is nu ook weer spannend in de strijd om de eindzege in de Wereldbeker, we zullen zien wie het na Hoogerheide haalt", zegt Worst. 

Alvarado was niet zo tevreden over haar wedstrijd. "Ik ben wel ontgoocheld met die tweede plaats. Ik had zware benen en ik reed geen super wedstrijd. Eerst schoot ik uit mijn klikpedaal, daarna slipte ik nog eens. Ik maakte een heel slechte start en probeerde daarna weer in het ritme te komen. Dat lukte nog al bij al, maar wegrijden ging niet vandaag. Daarvoor had ik de benen niet en in de sprint zat er niet meer in. Volgende week wordt het in Hoogerheide nog knap spannend", besluit Alvarado. Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer