Sport.be

Veldrijden

Worst sprint van de kop af naar de zege

19.01.2020 | Marnick Claes

Belga

Ceylin Alvarado is niet onverslaanbaar. In Nommay werd ze in de sprint verslagen door haar landgenote Annemarie Worst. Katie Compton werd derde.

Annemarie Worst heeft de Wereldbeker manche in het Franse Nommay gewonnen. De Nederlandse was in de sprint sneller dan haar landgenote Ceylin Alvarado. Katie Compton had geen krachten meer in de laatste rechte lijn en reed als derde over de meet. Ondanks de tweede plaats blijft Alvarado nog leider in het klassement en heeft ze vijf punten voorsprong op Annemarie Worst. 

Veel afwezigen in Frankrijk. Sanne Cant, Marianne Vos, Lucinda Brand en Yara Kastelijn stonden niet aan de start in Nommay. De wedstrijd begon niet goed voor Alvarado, want ze schoot meteen uit haar pedaal waardoor ze achtervolgen werd aangewezen. Om de zaken nog wat erger te maken, kwam de Nederlandse ook nog eens ten val. Ondanks de tegenslag beperkte ze de schade en had ze na de eerste passage amper drie seconden achterstand. 

Toen Alvarado eindelijk kon aansluiten leek het een strijd te worden tussen Worst, Alvarado, Compton en de Franse kampioene Norbert Riberolle. De Franse kreeg echter niet veel later materiaalpech waardoor ze al lopend naar de materiaalpost moest lopen. Worst, Alvarado en Compton reden samen naar de finish, waarbij Worst de beste benen had in de sprint. Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer