Sport.be

Veldrijden

Bakelants wil carrière herlanceren bij Circus-Wanty Gobert

12.01.2020 | Niels Dirkx

Belga

Jan Bakelants ondertekende de voorbije week een contract bij Circus-Wanty Gobert en sprak zondagmiddag met de pers tijdens het BK veldrijden in Antwerpen. "Ik ben zeer blij en opgelucht dat ik nog verder kan koersen."

"Er liepen al langer gesprekken en uiteindelijk is de zaak dan toch geklonken geraakt", zegt hij. "Ik ben blij dat ik hier de kans krijg om terug te koersen. Dat is wat ik het liefste wou, het was nog te vroeg om te stoppen. Al in augustus had ik al eens gezegd dat ik hier graag wou koersen en dat is nu gelukt. Dit team rijdt een mooi programma, een mix van WorldTourkoersen en andere wedstrijden. Ja, ik weet dat het geen WorldTourteam is, maar zelfs als je in de WorldTour rijdt, koers je niet alleen WorldTourwedstrijden. Als je kijkt naar het programma dat ik vorig jaar na de Giro reed, dan was dat ook wel een beetje ontgoochelend, kwam ik amper nog aan de bak in de koersen die ik echt zelf wou rijden."

Wanty kreeg in tegenstelling tot de voorbije jaren geen uitnodiging voor de Tour. Bakelants won er in 2013 een etappe en droeg het geel. "Ik had wel gehoopt dat we met de ploeg naar de Tour zouden mogen, maar ik wist wel dat het moeilijk zou zijn om die selectie te halen met de Franse tegenstand", stelde Bakelants. "Het systeem dat nu in 2020 gehanteerd wordt is gewoon niet heel eerlijk om die grote Ronde te halen. Er zijn heel weinig wildcards. Nu goed, het is nu zo. Het had leuk geweest om mijn rentree te maken langs de grote poort, de Tour te rijden met dit team, zeker omdat het in een vrije rol zou zijn, zonder dat je elke dag voor een kopman moet werken. Dat zou wel tof geweest zijn. Ik zal me nu moeten tonen in een andere koersen."

Bakelants (33) zag zijn contract bij Team Sunweb eind 2019 aflopen. Daarna werd hij al snel aan Wanty gelinkt. "Ik weet niet waarom het zo lang geduurd heeft om te tekenen bij Wanty", ging hij verder. "Dat moet je aan de ploeg vragen. Er liepen gesprekken, maar op 31 december was nog altijd niets in orde. Het duurde wel lang en ik ben een realist. Dus ik was toch al een beetje aan het rondkijken wat ik na het wielrennen kon doen. Dan zou ik nog een beetje moeten studeren, de economische wereld interesseert me wel. Nu goed, ik heb een ploeg en kan koersen en daar ben ik blij om. Ik ben ook altijd blijven trainen. Ik vernam net van Hilaire (Van der Schueren, red) dat hij me graag zou laten starten in de GP La Marseillaise (2 februari) omdat er veel gekwetsten zijn. Eigenlijk was mijn debuut voorzien in de Ruta del Sol (19-23/02) en ik denk dat ik daar wel al een heel goed niveau kan halen."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer