Sport.be

Veldrijden

Nys: 'Een kampioenschap krijg je nooit cadeau'

11.01.2020 | Marnick Claes

Belga

Thibau Nys heeft zijn favorietenrol op het BK veldrijden bij de junioren waar gemaakt. De Europees kampioen won voor eerste achtervolger Lennert Belmans. "Ik heb echt tot aan de finish moeten blijven doorgeven", zegt Nys.

Dit seizoen wint Thibau Nys de een na de andere wedstrijd, maar het Belgische kampioenschap ging niet zo vlot. "Een kampioenschap krijg je nooit cadeau. Dat moet altijd gereden worden en dat was vandaag zeker niet anders. Ik heb echt tot aan de finish moeten blijven doorgeven. De concurrentie zat nooit ver weg", vertelt Nys.

Vooral door de sterke Lennert Belmans werd Nys het vuur aan de schenen gelegd. "Ik heb dit seizoen enkele crossen op relatief gemakkelijke wijze, dus zonder al te veel inspanningen te doen, gewonnen. Dat was vandaag wel anders. Dit BK werd een strijd tegen mezelf, het parcours en de tegenstand. Op sommige momenten had ik last om het ritme van Lennert Belmans te volgen. Daarom ook bleef ik even hangen. Bovendien kende ik een slechte passage in het zand waardoor ik weer wat terugzakte. Halfcross nam ik de wedstrijd echter in handen en heb ik afstand genomen van Belmans, om zo mijn zestiende zege van het seizoen te boeken. Dat aantal overwinningen wil ik in aanloop naar het WK wel nog wat aandikken", besluit Nys. Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer