Sport.be

Veldrijden

Uytterhoeven pakt de titel bij eerstejaars nieuwelingen

11.01.2020 | Gert-Jan Weyters

Belga

Mike Uytterhoeven is op het strand van Sint-Anneke in Antwerpen Belgisch kampioen veldrijden bij de eerstejaars nieuwelingen geworden. Uytterhoeven, die zijn favorietenrol waarmaakte, haalde het ruim afgescheiden na een solo die hij opzette half cross. Ferre Urkens pakte zilveren, Viktor Vandenberghe vervolledigde het podium.

Het was Sem Janssens die de beste start nam. In zijn spoor volgden Uytterhoeven, Vandenberghe en de rest van de bende. Uytterhoeven maakte in die openingsronde al vrij snel een schuiver maar zou nadien een foutloos parcours afwerken. Vandenberghe en Uytterhoeven stoven als eerste het ponton op en sloegen een kloof met de rest. Dat tweetal begon met een voorsprong aan de tweede ronde op Willem Janssens. Ferre Urkens volgde als vierde. Een viertal met Sem Janssens, Yordi Corsus, Seppe Van Den Boer en Wies Nuyens streden voor de vijfde plaats. Viktor Vandenberghe ging aan het schuiven en verloor zo voeling met Mike Uytterhoeven. Deze laatste versnelde en begon meteen aan een solo.

Bij het ingaan van de slotronde telde de gedoodverfde favoriet een voorsprong van 14 seconden op Vandenberghe. Een tweetal met Ferre Urkens en Willems Janssens volgde op een halve minuut. Bij Viktor Vandenberghe speelden de zenuwen parten en hij maakte aan de balkjes opnieuw een fout. Hij kreeg hierdoor het gezelschap van Willem Janssens en Ferre Urkens. Enkel de strijd voor de tweede en derde plaats zorgde nog voor enige spanning want op de overmacht van Uytterhoeven stond geen maat. In volle finale versnelde Ferre Urkens. Viktor Vandenberghe moest het hoofd buigen en zich neerleggen bij de bronzen medaille. Willem Janssens werd vierde voor Wies Nuyens.


"Het was wel een zware titelstrijd. Het parcours was iets lastiger dan ik eigenlijk had gedacht. In de eerste ronde had ik zelfs helemaal geen goed gevoel. Dat beterde wel naarmate dit Belgisch kampioenschap vorderde", reageerde Uytterhoeven.

 "Toen wij onze wedstrijd reden stond het water op de Schelde heel laag. Daarom ook was dit een zware passage. Bij de crossen die later op de dag worden gereden, zal het water stijgen en zal het niveauverschil iets kleiner zijn. Er is aan die passage wel geen enkel risico verbonden, ook al werd daar wel heel veel over gepraat", stelde de kersvers kampioen.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer