Sport.be

Veldrijden

Uytterhoeven: 'Ik heb er geen problemen mee dat ik de favorietenrol toebedeeld krijg'

10.01.2020 | Erik Duchateau

Belga

De eerstejaarsnieuwelingen openen zaterdag om 11u het BK veldrijden in Antwerpen. Het belooft een open strijd te worden, al lijken Viktor Vandenbergh en Mike Uytterhoeven een streepje voor te hebben op de concurrentie.

Viktor Vandenbergh houdt de boot toch ietwat af. "Ik zou al best tevreden zijn met een plaatsje in de top tien. Ik heb mijn seizoen niet ingedeeld. Ik bekijk het allemaal van wedstrijd tot wedstrijd. Wat komt, dat komt. Zaterdag is er het Belgisch kampioenschap. Natuurlijk wil je daarin een goed resultaat neerzetten, maar echt naar die titelstrijd heb ik niet toegewerkt", geeft hij mee.

Mike Uytterhoeven van zijn kant durft zijn ambitie wel uitspreken. "Ik leef zonder al te veel stress naar de titelstrijd toe. Natuurlijk is er wel spanning, ik probeer die tot een minimum te herleiden. Ik kan zeker niet ontevreden zijn over mijn prestaties in aanloop naar het BK. Ik heb er geen problemen mee dat ik de favorietenrol toebedeeld krijg. Ik verwacht ook veel van Viktor Vandenbergh en Yordi Corsus."

"Ik verkende het parcours in de loop van de week. Het is iets naar mijn zin, heel zwaar. Dat moet in mijn voordeel uitdraaien. Recupereren is er niet aan de orde. Misschien kan je op het ponton wat tempo milderen maar dat deel van de omloop mochten we nog niet uitproberen tijdens de verkenning. De start zal van cruciaal belang zijn en daarin heb ik door mijn ranking een mooi plaatsje. Geen luxe voor deze titelstrijd. De betere renners zullen sowieso naar voor komen en daar reken ik mezelf toch bij."

Na zowat 30 minuten cross kennen we alvast de opvolger van Aaron Dockx.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer