Sport.be

Veldrijden

Aerts: 'Zondag is voor mij een groot vraagteken'

08.01.2020 | Erik Duchateau

Belga

Toon Aerts kroonde zich vorig jaar tot Belgisch kampioen. Net voor zijn val in Namen toonde hij zijn uitstekende vorm met zeges in Zonhoven en Ronse. Toch start hij zondag niet als topfavoriet wegens zijn ribblessure. "Ik weet niet goed wat ik mag verwachten op het BK", zegt hij.

Aerts kwam ten val in de Wereldbeker in Namen, reed de wedstrijd nog uit en kroonde zich zelfs tot leider in de Wereldbeker, maar daags nadien bleek het verdict zwaar. De kopman van de Telenet Baloise Lions liep een ernstige ribblessure op. Hij koerste nog in Heusden-Zolder om zijn klassement, met succes, te verdedigen, maar kwam sindsdien niet meer in competitie.

"Ik onderhield de conditie met blokjes op de rollen en duurtrainingen op de weg, maar de intensiteit van een wedstrijd heb ik wel gemist de voorbije twee weken. De pijn in mijn ribben valt wel mee, ik heb het meest last van mijn rug omdat die spieren heel veel moeten opvangen. Pas zondag reed ik voor het eerst weer in het bos, dinsdag werkte ik echt mijn eerste crosstraining weer af en sprong ik al voorzichtig eens over een tak. Dat lukte nog redelijk goed, er is pijn, maar ik kan er mee koersen."

"Vandaag op verkenning heb ik ook over balkjes gesprongen, ze liggen hier niet zo hoog, dus dat lukte wel, maar zondag is voor mij een groot vraagteken. Ik weet niet goed waar ik sta en of ik of goed genoeg ben om mee te doen voor het podium. De titel lijkt me wat te hoog gegrepen, ik zie me meer als een outsider, een plek op het podium zou mooi zijn en het zal vooral afwachten zijn hoe ik die eerste twee, drie ronden verteer. Daarna is nog veel mogelijk."

"Ik beschouw het BK ook meer als een soort van inloopcross, zien hoe het gaat, opbouw richting de wedstrijden die nog komen. Ik sta aan de leiding in de Wereldbeker en er komen nog twee belangrijke wedstrijden aan (Hoogerheide en Nommay). Met de conditie die ik had voor Namen, zou ik hier starten als de grote favoriet, maar nu heb ik die druk niet. Ik denk ook wel dat mijn vorm wel wat minder zal zijn door die blessure."

"De kans is groot dat ik mijn driekleur verlies, maar dan is dat maar zo. Er komen nog kansen de komende jaren om die terug te pakken. Natuurlijk heb ik de voorbije weken veel gevloekt. Als je zo goed bent en dan wordt teruggeslagen door een blessure, dan baal je, maar ik kan er weinig aan veranderen."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer